• 1
    Як приготувати йогурт в домашніх умовах? З заквасками GOOD FOOD це просто.
    Беремо від 1 до 3-х літрів молока (стільки, скільки ви хочете отримати йогурту). Домашнє або пакетоване молоко слід перекип'ятити і охолодити до t 38-40ºС. Ультрапастеризоване молоко (в упаковці Тетра-Пак) досить просто підігріти до t 38-40ºС.

    Примітка: навіщо потрібно кип'ятити молоко? У молоці, яке не пройшло кип'ятіння, містяться як корисні, так і шкідливі бактерії (від корови, виробництва, тари і тд). У процесі приготування йогурту, ми будемо заселяти в молоко корисні для здоров'я бактерії. Тому молоко повинно бути стерильним. Кип'ятіння вбиває всі не потрібні бактерії в молоці. Молоко в упаковці ТетраПак вже пройшло процес пастеризації, тому його можна використовувати без кип'ятіння.

    ВАЖЛИВО:Перед використанням весь посуд для приготування йогурту (каструля, стаканчики від йогуртниці, чашу від мультиварки) необхідно ретельно вимити і обдати окропом. Весь посуд повинен бути стерильним, включаючи ложку, якою будете перемішувати закваску з молоком!
  • 2
    Висипаємо закваску в молоко і перемішуємо ложкою.
    Примітка принцип дії закваски: в заквасках ГУД ФУД містяться дружні людині біфідо-і лакто бактерії. Потрапляючи в тепле молоко, ці бактерії починають активно розмножуватися, перетворюючи молоко в йогурт, цей процес називається «ферментація». При цьому вони молоко збагачують вітамінами В1, В12, С, Е, Р та іншими корисними вітамінами та мікроелементами.
  • 3

    Накриваємо каструлю кришкою, закутуємо в покривало і залишаємо в теплому місці.

  • 4

    Молоко залишаємо в теплому місці на 8-12 годин (точний час приготування дивіться на пакетику з закваскою).

    Примітка: Корисні бактерії, які містяться в заквасці, розмножуються при температурі t 38-40С приблизно 8-12 годин (чим довше йогурт стоїть, тим щільнішим і кислішим він буде). Чим більше використовується молока, тим довше буде готуватися йогурт.

  • 5
    Готовий йогурт зберігати в холодильнику не більше 5 днів.

    Осоливості приготування йогуртів в термосі

    Йогурт можна готувати і в термосі, але іноді з термосами виникає проблема - їх дуже складно повністю простерилізувати. На кришці часто залишаються бактерії. Тому порушується процес заквашування. Ми рекомендуємо ретельно стерилізувати термос, або використовувати все ж таки звичайну каструльку або банку. Просто щільно укутуєте її в ковдру для збереження тепла і ставите в тепле місце, наприклад, під батарею.