7 переваг домашніх йогуртів в порівнянні з магазинними

Домашній йогурт корисний

Бактерії, корисні для людського організму, живуть не більше 5 днів. По закінченню цього строку вони гинуть. Термін придатності йогуртів, придбаних в магазині - від 14 до 60 днів. Навіть якщо купленому вами йогурту всього 3-4 дні, є всі шанси, що він буде «мертвим». Продукти консервації пригнічують ріст і розмноження корисних для людського організму бактерій, а термічна обробка вбиває живі бактерії повністю.

Домашні йогурти натуральні

У рецептах здорового харчування часто згадується натуральний йогурт. У продажу його зустрінеш рідко, тому найкращий варіант - навчитися готувати в домашніх умовах. Склад домашнього йогурту: молоко + бактерії. В магазинні йогурти може входити до 10 інгредієнтів, велика частина з яких шкідлива і додається або для збільшення терміну придатності продукту або для зниження його собівартості. Тому йогурт в домашніх умовах, має не тільки чудовий смак, але і володіє цілющими властивостями натурального здорового продукту.

Домашні йогурти мають унікальний склад

Приготувавши кисломолочний продукт вдома, ви доводите його до природного завершення процесу ферментації. Це дозволяє бактеріям розмножуватися і збагатити кисломолочний продукт вітамінами, амінокислотами, пептидами та іншими корисними речовинами. При промисловому виробництві молочнокислий процес штучно зупиняється заздалегідь. Перевага віддається не розмноженню корисних бактерій, а промисловим властивостям продукту.

йогурт

Бактерії в домашньому йогурті найвищої якості

Більше, ніж 80% бактерій гине в кислому середовищі шлунку, не встигнувши потрапити до кишечника, тому, чим більше бактерій в кисломолочному продукті, тим більше їх приживеться в кишечнику. Бактерії в заквасках ТМ GOOD FOOD відбираються селективним шляхом на основі головних принципів:

  1. несприйнятливість до кислоти та жовчі, що забезпечує попадання бактерій з шлунку в кишечник і стійкість до патогенної хвороботворної мікрофлори шлунково-кишкового тракту;
    2) здатність до швидкого розмноження епітеліальних клітин і колонізації кишечника.

Ці фактори забезпечують максимальне виживання і швидке розмноження бактерій.

Домашній йогурт - це смачно

Йогурт в домашніх умовах, як і всі кисломолочні продукти домашнього приготування, не тільки корисний, але й смачний, за своїми смаковими якостями вони перевершують магазинні, а додавши горіхи, варення, ягоди, фрукти або мед, ви приготуєте ідеальний для себе і своєї сім'ї продукт. Крім того, його можна використовувати не тільки як десерт, але і для приготування холодних супів і заправки салатів.

Домашні йогурти - легкі в приготуванні

Процес ферментації (квашення) молока займає декілька годин, але Вашої особистої участі знадобитися всього 5 хвилин. Заготовивши закваску ввечері, до сніданку Ваша сім'я вже буде ласувати смачним живим домашнім йогуртом.

Домашній йогурт - це економно

Маса закваски в пакетику ГУД ФУД - 1 грам, одна закваска розрахована на приготування до 3х літрів живого біопродукту. Будь-який продукт, приготований на основі заквасок з живих бактерій ТМ GOOD FOOD, можна використовувати як закваску (перезаквашувати) і на його основі (протягом 5 днів) повторно готувати йогурти та інші кисломолочні продукти.

Схожі статті