Коли можна вводити сир в прикорм дитині
Ідеальний варіант — вводити сир в прикорм після 9 місяців.
Можна і навіть необхідно — так ви збагатите своє молоко і забезпечите організм малюка корисними бактеріями, які допоможуть йому вирости здоровим і активним.
Поява дитини — зворушливий і хвилюючий момент у житті мами. Минуло 9 місяців – і ось на ваших руках маленька людина, якій зараз дуже потрібен ваш захист і турбота. Щоб їх забезпечити, спершу, подбайте про своє здоров’я, адже годування груддю — один з найсильніших стресів для жіночого організму, оскільки:
Гінекологи-акушери рекомендують після пологів приймати пробіотики: вони допомагають організму матері запобігти розвитку захворювань, підживити нерви і нормалізувати обмін речовин.
Все це важливо, щоб покращилася лактація і дитина отримувала корисне молоко, а не переймала від мами стрес і шкідливі бактерії.
Ще одна корисна властивість пробіотиків – через материнські клітини імунної системи вони надходять в грудне молоко, і таким чином потрапляють в організм малюка, щоб формувати мікрофлору шлунково-кишкового тракту, яка з перших днів життя буде захищати його від вірусів.
Можна пошукати в аптеці, але у таких препаратів є 2 суттєвих недоліка: часто висока ціна і бактерії знаходяться в анабіозі – вони буквально «сплять» і не факт, що прокинуться, коли потраплять в організм
Щоб не підсаджуватися на таблетки, краще взяти пробіотики з натуральних продуктів:
Як бачите, кефір і йогурт можуть бути присутніми в раціоні мами на грудному вигодовуванні. Ці 2 продукти містять потрібні біфідо- і лактобактерії, які надзвичайно важливі для повноцінного розвитку малюка. Про це поговоримо далі.
Погодьтеся, ефективність пробіотиків вражає, тому перейдемо до наступного важливого питання.
Головний критерій – максимальна натуральність, свіжість і відсутність штучних інгрідієнтів. Тому у пригоді стануть домашні йогурти на заквасках Good Food:
На думку експертів найбільш корисними йогуртами при ГВ є такі:
№1 Симбіотик — допомагає зміцнити і відновити баланс мікрофлори у мами і малюка. У складі закваски 10 видів корисних бактерій, тому такий домашній йогурт допоможе позбутися від неприємних наслідків дисбактеріозу, печії, закрепу.
№2. Іммуналіс — відновлює захисні властивості організму, щоб ефективно боротися з вірусами та інфекціями. У складі є пропіоновокислі бактерії – вони сприяють виробленню власного інтерферону. Тому коли мама при ГВ їсть такий домашній йогурт, вона зміцнює свій природний захист, допомагає імунітету малюка бути міцним і захищати його здоров’я.
№3. Біфідокомплекс — спеціально створений для першого прикорму немовлят. У нього приємний некислий смак, тому малюки люблять домашні йогурти на цій заквасці. У заквасці «Біфідокомплекс» унікальний склад, який допомагає малюку протистояти шкідливим мікроорганізмам і бактеріям.
№4. Кефір — це той самий корисний пробіотик, який слід вживати під час годування груддю. У напої містяться амінокислоти, вітаміни групи В, С, Е, Р. Домашній кефір на заквасці Good Food сприяє засвоєнню кальцію, заліза та інших важливих мікроелементів.
№5. Сирок — ніжний та легкий перекус, в якому багато кальцію, магнію і фосфору, які так потрібні мамі що годує, для збереження здорової шкіри, волосся і нігтів.
Всі ці та інші закваски можна купити в найближчій аптеці або замовити на сайті з доставкою в відділення Нової пошти або Укрпошти.
Бажаємо здоров’я вам і вашому малюкові!
Ідеальний варіант — вводити сир в прикорм після 9 місяців.
Допоможіть мікрофлорі свого малюка - додайте в раціон домашній йогурт
Дослідження проводилося на базі Київської міської дитячої клінічної лікарні №1