Домашній йогурт vs магазинний

Навіщо купувати ці закваски для йогурту? Для цього ж потрібна спеціальна йогуртниця і купа вільного часу. Простіше взяти вже готовий продукт в магазині і не страждати. Я так вважав. А потім вирішив все-таки розібратися в цьому питанні, відмовитися від сліпої віри і оточити себе тільки фактами. І ось зараз готовий поділитися з вами всім, що дізнався. Попереджаю одразу: за основу свого дослідження я брав йогурт, приготований на заквасках ТМ GOOD FOOD. Відповідно, я не можу пообіцяти, що йогурти, зроблені з інших заквасок, мають такі ж властивості, включаючи спосіб приготування, позитивний вплив бактерій на організм, ціну та смак.

Приготувати вдома йогурт – це просто

Почнемо з того, що лякає всіх. «Зробити йогурт вдома – це складно». Виявилося, що це зовсім не так. Домашній йогурт може приготувати навіть дитина. Потрібно просто взяти молоко, підігріти його до температури 38-40оС, додати закваску, перемішати, накрити кришкою, укутати ковдрою і забути на 8 годин. Найкраще робити це перед сном. Вранці ви відкриваєте очі, а молоко перетворилося в йогурт. Магія. Охолоджуєте, додаєте туди все, що любите: мед, горіхи, гранолу, джем, свіжі фрукти або висушені. Сніданок готовий. І це так само просто, як підсмажити яйце.

Домашній йогурт більш корисний

Наступний факт. Домашній йогурт більш корисний ніж магазинний. Ви коли-небудь звертали увагу на те, скільки зберігається йогурт з магазину? Бактерії, корисні для людського організму, живуть не більше 5 діб. По закінченню цього терміну вони просто гинуть. Термін придатності магазинних йогуртів – від 7 до 60 діб. Висновки напрошуються самі. Навіть якщо купленому вами йогурту всього 3-4 доби, є ймовірність, що він виявиться не таким вже й корисним.

Склад, якому можна довіряти

Коли ви готуєте йогурт самі, то ви впевнені в його якості. Ви знаєте, що там крім молока і бактерій більше нічого немає. Якщо ж купувати магазинний, то є шанси наштовхнутися на барвники, ароматизатори, цукор, сухе молоко і стабілізатори смаку. Це точно не про користь. Так що, будь ласка, звертайте увагу на складники.

Домашній йогурт смачніше

Це, звичайно, суб’єктивно, але ви спробуйте і відчуєте різницю. Насичений смак з приємною кислинкою, якась нереальна консистенція. Він густий, ніжний, почуття, що їси ложкою хмари. Ну, і усвідомлення власної переваги ніхто не відміняв. Ви ж самі приготували це кисломолочне диво.

Домашній йогурт дешевше магазинного

Вам може здаватися, що домашній йогурт коштує набагато дорожче. І тут ви помиляєтесь. Якщо порівнювати ціну однієї пачки кисломолочного продукту з магазину і того, що ви самі приготували, то домашній програє. Але це тільки на перший погляд. Тому що ви не врахували обсяги. Банку нормального магазинного йогурту об’ємом в 200 мл коштує 15-20 гривень. Відповідно, літр такого йогурту обійдеться в 75-100 гривень. Ви ж можете зробити літр йогурту самі, витративши максимум 50 гривень (це в разі якщо ви купите ультрапастеризоване молоко + пакет закваски). До того ж один пакет закваски перетворює в йогурт від 1го до 3х літрів молока. І щоб приготувати таку порцію йогурту, можна не відкривати нову закваску. Просто візьміть ложку готового йогурту, якщо він у вас зберігався до 5 днів.

Чому серед всіх заквасок я вибрав TM GOOD FOOD

По-перше, якість. Закваски TM GOOD FOOD виробляються в Італії в дуже чудовій лабораторії з висококласними фахівцями. А саме – в Міжнародному центрі з дослідження і розвитку біохімії BIOCHEM srl. Як тільки закваски привозять в Україну, їх повторно перевіряють в інституті мікробіології ім. Д.К.Заболотного НАН України. Тому можна бути впевненим, що в кожній пачці є всі потрібні бактерії в потрібній концентрації.

По-друге, користь. TM GOOD FOOD використовує такі ж бактерії, що живуть в кишечнику людини від природи. Це означає, що бактерії, як тільки потрапляють в організм, не гинуть і приносять максимальну користь. Важливо, що всі 14 бактерій, які містяться в продукції GOOD FOOD, протестовані клінічно. Це означає, що серед усіх можливих відібрані тільки найкращі та найкорисніші бактерії.

По-третє, різноманітність. GOOD FOOD – це не тільки йогурт. Це сир, ряжанка, кефір, смачна профілактика і лікування кишечнику, кисломолочні продукти для дітей та багато іншого. Різні закваски, різний продукт, різний смак, різний вплив на організм. Кожен може вибрати те, що потрібно саме йому. І це круто.

Сподіваюся, я відповів на більшість ваших питань і допоміг вам тією інформацією, якою поділився. Живіть смачно і здорово. А закваски GOOD FOOD ви можете купити в більшості аптек і супермаркетів вашого міста. Або ж замовити на офіційному сайті.

Джерело: https://klopotenko.com/domashnij-jogurt-vs-magazinnyj/

Good Food – здоров’Я тут!

Good Food 2.11.2019

    Залишити коментар

Читайте також

Як зробити йогурт вдома

Як зробити йогурт вдома Зміст Відео-рецепт від Євгена Клопотенко. Приготування йогурту в кастрюлі. Приготування йогурту в мультиварці. Приготування йогурту в…

Як зробити йогурт в мультиварці

Як зробити йогурт в мультиварці Як приготувати йогурт в мультиварці 1. Додайте закваску в молоко і перемішайте ложкою. Ложку і…

Як зробити йогурт в йогуртниці

Як зробити йогурт в йогуртниці Відео-рецепт Як приготувати йогурт в йогуртниці 1. Додайте закваску в молоко і перемішайте ложкою. Ложку…

0
0
Ваш кошик порожній