Вперед за бактеріями в йогурті. Бактерії в йогурті – це (ще й) смачно

Ми звикли сприймати слово «бактерія», як щось негативне. Воно асоціюється у нас із чимось нездоровим і аж ніяк не навпаки. Цьому є пояснення, так як захворівши, ми часто чуємо від лікарів: «У вас, мабуть, бактеріальна інфекція».

У дітей взагалі бактерія – це синонім слова «мікроб». Усі ми в дитинстві чуємо на вулиці від батьків: не чіпай, там бактерії і мікроби Але не всі знають, що народжуємося ми не стерильними і в нашому організмі вже є необхідний комплект бактерій, без яких нам не вижити.

А враховуючи, що 80% імунітету людини формується у кишечнику, завдяки живим і дружнім організму бактеріям та іншим мікроорганізмам, то нам слід чітко розрізняти, яких бактерій боятись, а яких – берегти та годувати.

Лакто-і біфідобактерії

Корисні властивості мають понад кілька десятків пробіотичних бактерій. Але одні з найпоширеніших є бактерії групи Bifidobacterium і Lactobacterium. До кожної з груп входить багато видів.

Малюк їх отримує у повній мірі з материнського молока. І що найцікавіше – вони з людиною можуть залишатися до кінця життя.

На жаль, цю бактеріальну броню, яку ми отримуємо при народженні від мами, за певних умов можемо поступово втрачати.

На це впливають поганий сон, неякісне харчування, шкідливі звички, деякі ліки. Колись відомий український вчений Ілля Мечников сказав, що хвороби і старість наступають в результаті самоотруєння організму. Через дефіцит мікроорганізмів, які ефективно перетравлюють залишки їжі і очищують кишківник.

Ілля Мечніков, нобелівський лауреат з імунології, перший науковець сучасного світу, який відкрив користь пробіотиків.

У вивченні імунної системи найбільше значення він надавав кишковій флорі.

Подейкують, що великий письменник Лєв Толстой прислухався до тодішньої теорії вченого і щодня пив кисле молоко.

Де живуть «B» і «L»

Середня довжина кишечника дорослої людини становить до 8 метрів. У дитячих енциклопедіях стверджують, що його довжина дорівнює величині дитинчати кита.

Зовні кишечник рівний та гладенький. Усередині ‑ величезна кількість складок. У кожній такій складочці живуть бактерії. У кишечнику їх налічується близько 2 кг!

90% бактерій – це біфідобактерії. Вони не дають проникнути мікробам і токсинам у внутрішнє середовище організму. Тому дуже важливо, щоб їх було достатньо, інакше вони не зможуть ефективно захищати наш організм.

Достатня кількість біфідобактерій посилює всмоктування поживних речовин, корисних мікроелементів та вітамінів з їжі, зокрема, кальцію і заліза. Бактерії допомагають  вітамінам та іншим корисним мікроелементам потрапляти туди, куди їм потрібно. А чим краще засвоюються нутрієнти з їжі, тим здоровіша людина. Здорова її шкіра, волосся, нігті, зуби.

А як же лактобактерії? Їх в організмі значно менше. Це всього 1-4%. Але їхня важливість і функції – дуже цінні. Ну, по-перше, вони відіграють важливу роль у формуванні імунітету. Тому що виробляють речовини з антибактеріальною активністю.

По-друге, лактобактерії виробляють молочну кислоту, яка призупиняє збільшення шкідливих бактерій, протистоїть кишковим інфекціям, захищає слизову оболонку кишківника. Лактобактерії розщеплюють лактозу на глюкозу і молочну кислоту, яка є постачальником енергії для наших м’язів.

Всі види біфідобактерій позначаються «Bifido» або скорочено «B». А лактобактерії «Lacto» або «L». Їх також ще називають стартовими культурами або культурами для ферментації.

Де брати і як споживати корисні бактерії

Щодо важливості та необхідності корисних бактерій розібралися. Залишилося зрозуміти, де їх шукати і як їх споживати.

Тут Мечников і Толстой нам в допомогу. Так як основна домівка дружніх бактерій – це кисломолочні продукти. Їх спектр сьогодні настільки широкий, що можна підібрати, як то кажуть від старого до малого. Тут нам Толстой може тільки позаздрити зі своїм кислим молоком 🙂 .

Найкращий спосіб збагатитися бактеріями – це домашній йогурт. А домашній йогурт – це той, що із заквасок Good Food, а не магазинний продукт тривалого зберігання.

Відповідаємо одразу чому. Тому що йогурти тривалого зберігання не можуть містити такого широкого спектру бактерій, як ті, що ми можемо приготувати вдома та спожити протягом 3-5 днів.

Закваски Good Food містять від 5 до 11 штамів бактерій (залежить від виду закваски) та мають як профілактичну так і лікувальну дії. До того ж живі бактерії заселяються в шлунку як повноцінні жителі.

Національна асоціація йогуртів та Управління з контролю за продуктами і ліками вимагають, щоб увесь йогурт був приготовлений з активних бактеріальних культур.

Йогурти, які піддаються термічній обробці для забезпечення тривалого зберігання не можуть містити живі і активні бактеріальні культури. Більшість із цих культур гине при температурі вище 42С.

Про наявність барвників, цукру у магазинному йогурті і так всі знають. Тому розповідати про переваги домашніх бактерій в йогурті над магазинними, не будемо. Але, погодьтеся, «домашні бактерії» вже звучить як щось своє рідне, а тому – корисніше 🙂 . Це як власний врожай на своєму городі – найсмачніший та найкорисніший.

Як споживати йогурти з бактеріями. Тут все просто – як хочеться. Без нічого, а можна з чимось, а можна й до чогось. Головне, аби смакувало і приносило насолоду. А бактерії вже зроблять усю необхідну роботу у вашому кишківнику.

Рекомендована доза живого йогурту по 200 мл два рази на день. Не варто включали йогурт в кожен прийом їжі або заміняти йогуртом більше одного перекусу. Передозування може викликати проблеми із ШКТ, як, в принципі, і передозування будь-яким продуктом.

Закваски для йогуртів – кілька важливих нюансів

Важливий фактор, на який варто звертати увагу при виборі своїх нових жильців – йогуртових бактерій – це звичайно якість заквасок. Звісно, закваски безпечніше купувати ті, які пройшли численні дослідження в лабораторних умовах. І закваскам Good Food конкурентів тут немає. Тому що акваски пройшли численні клінічні дослідження серед дітей і дорослих і їхню корисність було підтверджено двома командами науковців:

Командою проф.В.В.Бережного, який 25 років виконував обов’язки Головного педіатра МОЗ Укріїни у Національній Медичній академії післядипломної освіти і командою гастроентерологів у  Національному медичному університеті ім. О.О. Богомольця. А виготовлені вони в Італії, в Центрі з розвитку біохімії і мікробіології BIOCHEM.

Другий важливий показник, який свідчить про якість закваски – це коефіцієнт кількості бактерій на 1 грам. Чим він більший, тим він, зрозуміло, кращий.

У тому ж Симбіотику є 11 видів живих корисних бактерій у високій концентрації – це 4 млрд в 1 грамі закваски і 1 млрд в 1 мл готового продукту. Відповідно до рекомендацій Національної асоціації йогуртів, справжні кисломолочні продукти повинні містити не менше 100 млн живих культур на грам. Тобто Симбіотик Good Food має дуже високий показник якості.

Good Food – велика лінійка бактерій в йогуртах

Різноманітність кисломолочної продукції Good Food може забезпечити необхідною кількістю бактерій всю сім’ю: дітей, батьків, бабусь і дідусів. Продукція Good Food корисна для всієї родини. І кожен може знайти в ній необхідне – зміцнити імунітет, налагодити роботу ШКТ, позбавитися зайвої ваги або просто якісно харчуватися і збагачувати свій організм вітамінами та мінералами.

Для того, щоб краще орієнтуватися у продукції Good Food, знайомимо вас із нашими найсмачнішими йогуртами.

Симбіотик Good Food – ефективні штами бактерій у йогурті.

Симбіотик – це поєднання різних видів бактерій. Завдяки цьому такі йогурти мають багато лікувальних і профілактичних дій. У Симбіотику Good Food, як ми писали вже вище, 11 видів лакто- та біфідокбактерій. Завдяки поєднанню цих бактерій ви зможете:

  • забезпечити здорове травлення і баланс мікрофлори кишківника,
  • збільшити кількість “корисних" для людини мікроорганзімів в кишківнику,
  • стимулювати організм виробляти необхідні мікроорганізми самостійно
  • підвищити ослаблений імунітет,
  • впливати на роботу печінки,
  • перешкоджати порушенню кислотно-лужного балансу організму,
  • захистити від гастриту, виразки, холециститу, панкреатиту, коліту,
  • подбати про вашу мікрофлору під час і після прийому антибіотиків,
  • покращити стан шкіри, нігтів, волосся.

Імуналіс від Good Food – комплекс бактерій у йогурті, які працюватимуть на укріплення імунітету вашої родини. Імуналіс покращує роботу кишечника і допомагає йому самостійно і правильно виробляти захист – інтерферон.

Закваска Імуналіс:

  • активізує й зміцнює імунітет,
  • захищає від важких форм застуди та інфекцій,
  • формує міцний імунітет у новонароджених,
  • допомагає людям літнього віку покращити своє здоров’я.

Біфідокомплекс Good Food – найкращий дитячий йогурт. Його можна давати дітям з 8-ми місяців. Всі закваски від Good Food тестували на кафедрі Національної Медичної Академії. Тож корисність цього йогурту підтверджена клінічними дослідженнями.

Біфідокомплекс Good Food:

  • ідеально підходить для першого кисломолочного прикорму дитини,
  • збагатить дитячий організм необхідними комплексом бактерій,
  • покращує травлення,
  • відновлює роботу кишечника,
  • підвищує апетит,
  • допомагає дитині призвичаїтись до нових продуктів,
  • сприяє кращому засвоюванню вітамінів та мінералів,
  • зменшує алергічну реакцію на нову їжу,
  • зміцнює імунітет всього організму.

 Фітнес-йогурт Good Food

Бактерії, які входять в Фітнес йогурт мають такі корисні властивості:

  • прискорюють обмін речовин, переробляють жир в енергію і стимулюють зростання м'язів;
  • допомагають ефективному розщепленню вуглеводів на енергію для життя, не залишаючи на майбутнє
  • сприяють зниженню рівню холестерину;
  • позитивно впливають на стан і роботу кишечника;
  • відновлюють мікрофлору, підходять для профілактики і лікування (як допоміжний засіб) дисбактеріозу.

Йогурт з вітаміном D3 і біфідобактеріями Good Food

Біфідобактерії відповідають за засвоєння Вітаміну D3 і допомагають засвоїти Вітамін D на 100%. А вітамін D – це наше харчування для мікрофлори. Саме його необхідна кількість для організму прямопропорційно впливає на нашу енергію, самопочуття,  здоров'я в цілому.

Бактерії – невід’ємна частина людського життя. Вони необхідні для здорового функціонування всіх органів. А бактерії в йогурті – це ще й неймовірно смачно.

Тож не вагайтесь, вперед за бактеріями! 🙂

Корисні бактерії в йогурті

Good Food – здоров'Я тут!

10.06.2021

    Залишити коментар

Читайте також

Як зробити йогурт вдома

Як зробити йогурт вдома Зміст Відео-рецепт. Приготування йогурту в кастрюлі. Покроковий рецепт «Як приготувати йогурт без йогуртниці». Приготування йогурту в…

5 причин додати йогурти-пробіотики в свій раціон

Йогурт-пробіотик — це кисломолочний продукт, в якому живуть корисні бактерії

Висновки клінічного дослідження про лікування дисбактеріозу закваскою Симбіотик

Передумовою дисбактеріозу є зменшення кількості живих корисних бактерій в мікрофлорі

0
0
Ваш кошик порожній