Натуральні закваски чи капсульні препарати – що ефективніше?

Пробіотики та пробіотичні продукти входять в обов’язковий перелік, котрий призначають лікарі для лікування хвороб травної системи. Також їх рекомендують під час прийому антибіотиків або проходження хіміотерапії.

З одного боку – це правильно. Адже страждає мікрофлора кишківника. До того ж у результаті дисбактеріозу ми втрачаємо вітаміни, мікроелементи, поживні речовини, порушується імунітет. А якщо цей дисбаланс у кишківнику не нейтралізувати – постраждає мікрофлора всього організму. Ціна цього дисбалансу може коштувати серйозних проблем зі здоров’ям.

А з іншого боку – чимало людей нехтують цими рекомендаціями. Не вважають пробіотик необхідністю і купують звичайний магазинний йогурт, переконуючи себе, що цього буде достатньо. Або ж вживають недорогі капсульні пробіотики, наприклад, канадський йогурт.

Звичайно, і перший, і другий підходи мають право на існування, але вони обидва далекі від справді потрібного для нас результату. Давайте розглянемо, чому.

Готовий магазинний йогурт дійсно трохи покращує роботу кишківника. Але в ньому немає живих корисних бактерій. Натомість є консерванти і стабілізатори, котрі додають для того, щоб зберегти свіжий вигляд, смак і запах готового продукту якомога довше. Ці речовини здатні порушувати роботу здорового кишківника. А про хворий годі вже й говорити!

Дешеві пробіотики дійсно містять живі корисні бактерії, але дуже мало видів і / або в дуже низькій концентрації. Дорогі пробіотики відрізняються за ціною, але далеко не завжди за корисністю. І всі вони не мають такого позитивного впливу на роботу кишківника, як йогурти.

Яке ж оптимальне рішення цієї проблеми?

Можна купити канадський йогурт і запивати його магазинним кефіром. Так ви отримаєте трохи корисних бактерій і зовсім небагато користі для свого кишківника. Та безперечно, що значно ефективніше буде приготувати домашній йогурт із закваски з високим вмістом корисних бактерій. Таким чином ви отримаєте одразу подвійну користь.

Найкращим вибором з існуючих на ринку заквасок є Симбіотик ГУД ФУД. Ця закваска містить 11 видів живих корисних бактерій у високій концентрації (4 млрд в 1 грамі закваски і 1 млрд в 1 мл готового продукту). Як і всі пробіотики, вона пройшла клінічне дослідження. Такий йогурт без сумніву корисний для роботи кишківника і ефективного відновлення мікрофлори.

Достатньо випити склянку йогурту-симбіотика вранці та ввечері за півгодини до їжі або через годину після неї, щоб забезпечити повноцінну підтримку своїй травній системі. А ціна такого смачного лікування буде набагато нижчою, ніж капсульних препаратів.

Також можна приймати симбіотики в сухому (незаквашеному) вигляді. Для цього розчиніть вміст одного пакетика в склянці теплої води і приймайте за 20 хвилин до їжі 1 раз на день впродовж 2-3 тижнів.

Good Food – здоров’Я тут!

Good Food 6.03.2019

    Залишити коментар

Читайте також

Дослідження про вплив йогуртів-пробіотиків на лікування дисбактеріозу

Клінічне дослідження підтвердило ефективність бактеріальної закваски "Симбіотик".

Який пробіотик краще при прийомі антибіотиків і як його знайти

Чим більше корисних бактерій в пробіотику — тим краще

5 причин додати йогурти-пробіотики в свій раціон

Йогурт-пробіотик — це кисломолочний продукт, в якому живуть корисні бактерії

0
0
Ваш кошик порожній