Йогурт-пробіотик — це кисломолочний продукт, в якому живуть корисні бактерії. Без них ви часто хворієте, тому що в мікрофлорі недостатньо мікрорганізмів. Корисні бактерії в йогурті допомагають вашому тілу протистояти інфекціям і вірусам.
Про йогурти ходять різні чутки: від повної марності цього продукту до присвоєння якихось казкових результатів від його споживання. Тому ми підготували цю статтю. Поговоримо про реальну користь йогурту, кому його варто їсти і як вибрати справді корисний продукт.
5 причин їсти пробіотики кожен день
Історія свідчить: в 12 столітті нашої ери в армії Чингісхана часто їли молочний продукт, який ми сьогодні називаємо йогурт. Воїни знали — він допомагає стати сильніше, міцніше, витривалішими, щоб подолати будь-яку відстань і гідно битися з суперниками.
Сьогодні вчені і терапевти підтвердили користь йогуртів-пробіотиків:
- команда вчених в Університеті Відня провели експеримент, який показав: жінки, які щодня вживали не менше 110 грамів йогурту, краще протистояли застудам та інфекціями. Виявилося, що в їх крові за час експерименту підвищилася кількість T-клітин, які відповідають за захисні функції організму;
- дослідження від команди Journal of Nutrition показало: алергіки, які регулярно їдять натуральний йогурт, рідше страждають від проявів хвороби, ніж їх «колеги», які не включили цей продукт в свій раціон;
- вчені Університету Теннесі теж провели своє дослідження і дізналися: ті, хто їсть близько 500 грамів йогурту в день і дотримуються дієти та правил здорового харчування, скинули на 22% більше зайвої ваги, ніж респонденти, які не включили йогурт до свого раціону. Вчені це пояснили так: коли ви їсте йогурт, в організм надходить кальцій, який знижує рівень вироблення кортизолу. Саме цей гормон впливає на швидкість накопичення жирових відкладень;
- в Іспанії група вчених протягом 2 років проводила дослідження, в якому брали участь близько 5 000 людей. Вони виявили цікавий взаємозв’язок: учасники, які вживали натуральні йогурти жирністю до 5%, на 50% менше страждали від гіпертонії.
Ми також проводили дослідження серед дорослих і дітей, щоб з’ясувати, наскільки корисні й ефективні закваски Good Food. Лікарі, які нам допомагали, відзначили, що здоров’я учасників суттєво покращилося. Звіт про дослідження читайте за посиланням.
- Пройшли курс антибіотиків — ці препарати вбивають і «чужих», і «своїх». Крім шкідливих бактерій гинуть і корисні, які необхідні для міцного імунітету і нормальної роботи кишківника. Йогурти-пробіотики допоможуть відновити баланс корисних бактерій в мікрофлорі після прийому антибіотиків
- Любите поласувати фастфудом – багато мучного, гострого і солодкого порушує баланс мікрофлори, тому з’являється дискомфорт у кишківнику. Корисні бактерії в йогурті допомагають вирішити цілий комплекс незручностей: непереносимість лактози, хронічне нетравлення шлунку, закреп або діарея.
- Активно займаєтеся спортом – в йогуртах-пробіотиках є вітаміни і кальцій, які необхідні для зміцнення кісток. Також білок з цього кисломолочного продукту постачає в м’язи амінокислоти, які допомагають відновитися після тренування.
- Періодично відчуваєте біль в суглобах – саме йогурт є ідеальним поєднанням кальцію і вітаміну D. Цей мікс добре відомий, як найкращий природній спосіб боротьби з остеопорозом і можливістю зняти запалення в суглобах
- Всім, хто прагне до збалансованого харчування, – включення йогурту в раціон допоможе забезпечити організм вітамінами і мінералами, поповнити мікрофлору корисними бактеріями і відмінно почуватися кожен день.
Пробіотики можна знайти в продуктах харчування і лікарських препаратах. Тому давайте обговоримо, яке джерело корисних бактерій підійде вам найкраще.
Яке джерело пробіотиків вибрати вам? Давайте подивимося на факти:
- одна середня капсула пробіотика з аптеки містить стільки ж корисних бактерій, скільки і 1 столова ложка домашнього йогурту. Тільки в кисломолочний продукт ще можна додати ягоди, горіхи, мед і отримати корисний десерт;
- до того ж в капсулах знаходяться «сплячі» бактерії — їх спеціально вводять в анабіоз, щоб вони дочекалися зустрічі з вашим організмом. Домашні та магазинні йогурти містять живі активні бактерії, які відразу ж облаштовуються в мікрофлорі, щоб активізувати захисні функції організму;
- у магазинних йогуртів є нюанс — уважно дивіться на склад. Деякі виробники використовують лише кілька видів корисних бактерій, тому ваша персональна армія помічників і захисників може бути недостатньою для протистояння атакуючим вірусам і бактеріям;
- на полицях шукайте йогурт без цукру та добавок — так ви отримаєте дійсно корисний і натуральний продукт;
- також враховуйте термін придатності магазинного йогурту – чим довше йогурт може стояти в магазині, то менше бактерії ви отримаєте і менше користі від продукту;
- йогурт із закваски – це 100% натуральний продукт, процес приготування якого ви повністю контролюєте.
- приємний плюс заквасок для йогуртів – привабливий асортимент для різноманітного раціону. Сьогодні – домашня ряжанка з тонким смаком і ароматом топленого молока, через декілька днів – Наріне, відомий напій довгожителів, а на наступному тижні — йогурт з вітаміном D3. Ви самі створюєте меню смачних кисломолочних продуктів, у складі яких сильна команда корисних бактерій.
Знайти закваски для домашнього йогурту дуже просто — дивіться на карту і вибирайте найближчу аптеку, магазин чи супермаркет або замовляйте онлайн на сайті
Good Food — здоров’Я тут!