5 причин додати йогурти-пробіотики в свій раціон

Йогурт-пробіотик — це кисломолочний продукт, в якому живуть корисні бактерії. Без них ви часто хворієте, тому що в мікрофлорі недостатньо мікрорганізмів. Корисні бактерії в йогурті допомагають вашому тілу протистояти інфекціям і вірусам.

Про йогурти ходять різні чутки: від повної марності цього продукту до присвоєння якихось казкових результатів від його споживання. Тому ми підготували цю статтю. Поговоримо про реальну користь йогурту, кому його варто їсти і як вибрати справді корисний продукт.

5 причин їсти пробіотики кожен день

Історія свідчить: в 12 столітті нашої ери в армії Чингісхана часто їли молочний продукт, який ми сьогодні називаємо йогурт. Воїни знали — він допомагає стати сильніше, міцніше, витривалішими, щоб подолати будь-яку відстань і гідно битися з суперниками.

Сьогодні вчені і терапевти підтвердили користь йогуртів-пробіотиків:

  • команда вчених в Університеті Відня провели експеримент, який показав: жінки, які щодня вживали не менше 110 грамів йогурту, краще протистояли застудам та інфекціями. Виявилося, що в їх крові за час експерименту підвищилася кількість T-клітин, які відповідають за захисні функції організму;
  • дослідження від команди Journal of Nutrition показало: алергіки, які регулярно їдять натуральний йогурт, рідше страждають від проявів хвороби, ніж їх «колеги», які не включили цей продукт в свій раціон;
  • вчені Університету Теннесі теж провели своє дослідження і дізналися: ті, хто їсть близько 500 грамів йогурту в день і дотримуються дієти та правил здорового харчування, скинули на 22% більше зайвої ваги, ніж респонденти, які не включили йогурт до свого раціону. Вчені це пояснили так: коли ви їсте йогурт, в організм надходить кальцій, який знижує рівень вироблення кортизолу. Саме цей гормон впливає на швидкість накопичення жирових відкладень;
  • в Іспанії група вчених протягом 2 років проводила дослідження, в якому брали участь близько 5 000 людей. Вони виявили цікавий взаємозв’язок: учасники, які вживали натуральні йогурти жирністю до 5%, на 50% менше страждали від гіпертонії.

Ми також проводили дослідження серед дорослих і дітей, щоб з’ясувати, наскільки корисні й ефективні закваски Good Food. Лікарі, які нам допомагали, відзначили, що здоров’я учасників суттєво покращилося. Звіт про дослідження читайте за посиланням.

5 причин, чому варто щодня їсти пробіотичні продукти

  1. Зміцнює імунітет — корисні бактерії в мікрофлорі в режимі 24/7 стоять на сторожі вашого здоров’я. Саме вони захищають вас від нападу шкідливих вірусів та інфекцій.
  2. Активує внутрішнє джерело енергії — допомагає організму самостійно виробляти вітамін В12
  3. Допомагає поліпшити стан шкіри — за рахунок нормалізації роботи кишківника, в організмі немає токсинів, які псують колір обличчя і провокують появу запалень.
  4. Дає ресурси для кращого подолання стресу — в складі йогурту містяться калій, фосфор, рибофлавін, йод, цинк і вітамін B5. Всі ці елементи позитивно впливають на нервову систему організму.
  5. Говорить «ні» появі виразки — корисні бактерії з йогурту дають відсіч інфекції під кодовим ім’ям Helicobacter pylori. Вона провокує появу багатьох хвороб шлунку, включаючи виразку, яка сьогодні є лідером серед захворювань жителів великих міст.

Коли потрібні йогурти-пробіотики?

  • Пройшли курс антибіотиків — ці препарати вбивають і «чужих», і «своїх». Крім шкідливих бактерій гинуть і корисні, які необхідні для міцного імунітету і нормальної роботи кишківника. Йогурти-пробіотики допоможуть відновити баланс корисних бактерій в мікрофлорі після прийому антибіотиків
  • Любите поласувати фастфудом – багато мучного, гострого і солодкого порушує баланс мікрофлори, тому з’являється дискомфорт у кишківнику. Корисні бактерії в йогурті допомагають вирішити цілий комплекс незручностей: непереносимість лактози, хронічне нетравлення шлунку, закреп або діарея.
  • Активно займаєтеся спортом – в йогуртах-пробіотиках є вітаміни і кальцій, які необхідні для зміцнення кісток. Також білок з цього кисломолочного продукту постачає в м’язи амінокислоти, які допомагають відновитися після тренування.
  • Періодично відчуваєте біль в суглобах – саме йогурт є ідеальним поєднанням кальцію і вітаміну D. Цей мікс добре відомий, як найкращий природній спосіб боротьби з остеопорозом і можливістю зняти запалення в суглобах
  • Всім, хто прагне до збалансованого харчування, – включення йогурту в раціон допоможе забезпечити організм вітамінами і мінералами, поповнити мікрофлору корисними бактеріями і відмінно почуватися кожен день.

Пробіотики можна знайти в продуктах харчування і лікарських препаратах. Тому давайте обговоримо, яке джерело корисних бактерій підійде вам найкраще.

Існує 3 джерела пробіотиків, який вибрати?

  1. Аптечні пробіотики у вигляді капсул, таблеток або порошків — представлені з різними складами від вітчизняних і закордонних виробників.
  2. Готові йогурти — великий і різноманітний асортимент присутній в супермаркетах, проте вони можуть містити консерванти, цукор, фарбники та інші не дуже корисні елементи
  3. Закваски для йогуртів — вибирають ті, хто хоче отримати дійсно натуральний склад без переплат.

Яке джерело пробіотиків вибрати вам? Давайте подивимося на факти:

  1. одна середня капсула пробіотика з аптеки містить стільки ж корисних бактерій, скільки і 1 столова ложка домашнього йогурту. Тільки в кисломолочний продукт ще можна додати ягоди, горіхи, мед і отримати корисний десерт;
  2. до того ж в капсулах знаходяться «сплячі» бактерії — їх спеціально вводять в анабіоз, щоб вони дочекалися зустрічі з вашим організмом. Домашні та магазинні йогурти містять живі активні бактерії, які відразу ж облаштовуються в мікрофлорі, щоб активізувати захисні функції організму;
  3. у магазинних йогуртів є нюанс — уважно дивіться на склад. Деякі виробники використовують лише кілька видів корисних бактерій, тому ваша персональна армія помічників і захисників може бути недостатньою для протистояння атакуючим вірусам і бактеріям;
  4. на полицях шукайте йогурт без цукру та добавок — так ви отримаєте дійсно корисний і натуральний продукт;
  5. також враховуйте термін придатності магазинного йогурту – чим довше йогурт може стояти в магазині, то менше бактерії ви отримаєте і менше користі від продукту;
  6. йогурт із закваски – це 100% натуральний продукт, процес приготування якого ви повністю контролюєте.
  7. приємний плюс заквасок для йогуртів – привабливий асортимент для різноманітного раціону. Сьогодні – домашня ряжанка з тонким смаком і ароматом топленого молока, через декілька днів – Наріне, відомий напій довгожителів, а на наступному тижні — йогурт з вітаміном D3. Ви самі створюєте меню смачних кисломолочних продуктів, у складі яких сильна команда корисних бактерій.

Знайти закваски для домашнього йогурту дуже просто — дивіться на карту і вибирайте найближчу аптеку, магазин чи супермаркет або замовляйте онлайн на сайті

Good Food — здоров’Я тут!

Good Food 12.05.2020

    Залишити коментар

Читайте також

Який пробіотик краще при прийомі антибіотиків і як його знайти

Чим більше корисних бактерій в пробіотику — тим краще

Натуральні закваски чи капсульні препарати – що ефективніше?

Пробіотики та пробіотичні продукти входять в обов’язковий перелік...

Дослідження про вплив йогуртів-пробіотиків на лікування дисбактеріозу

Клінічне дослідження підтвердило ефективність бактеріальної закваски "Симбіотик".

0
0
Ваш кошик порожній