Пробіотики під час вагітності: які можна застосовувати і для чого майбутній мамі потрібні корисні бактерії

Є гарна приказка: один з учнів звернувся до Будди і попросив показати справжнє диво. В ту ж секунду йому показали народження людини. Погодьтеся, в цій короткій історії міститься зерно правди: немає нічого більш вражаючого, ніж поява в цьому світі малюка, який пройде шлях від немовля до самостійної зрілої особистості.

На цьому шляху допомагає малюку мама, яка буде піклуватися про нього, навіть коли він стане зовсім дорослим. Проте слід пам’ятати про важливий факт: під час вагітності часто порушується баланс мікрофлори, яка захищає організм матері від розвитку мікробів і шкідливих бактерій. Через це може з’являтися молочниця, страждає імунітет. До того ж з перших днів вагітності саме мама забезпечуєте малюка вітамінами, мінералами і всім необхідним для його здоров’я.

Щоб дитина правильно розвивалася, а мама не хворіла, слід вживати пробіотичні культури – сьогодні багато лікарів рекомендують їх під час вагітності. Натуральним джерелом пробіотиків являються йогурт, кефір, ряжанка, наріне та інші кисломолочні продукти.
Можна довго розмірковувати про те, наскільки важливі корисні бактерії пробіотиків для майбутньої мами. Замість цього давайте разом подивимося на 9 доказів, які зібрали для вас лікарі з різних країн світу. Прочитайте і переконайтеся — пробіотики під час вагітності грають важливу роль.

Користь пробіотиків під час вагітності, наукові факти

Пробіотики під час вагітності: які можна застосовувати і для чого майбутній мамі потрібні корисні бактерії

№1. Останні дослідження показали: у складі нормальної мікрофлори жінок в дітородному віці є лакто, біфідо – і пропіонові бактерії. Ця дружня команда добуває вітаміни і мінерали з продуктів харчування, є основою міцного імунітету, руйнує токсини і алергени. Як ви розумієте, малюкові, який тільки починає рости всередині матері, важливо отримувати повноцінне харчування,—  саме пробіотики містять всі ці бактерії, завдяки яким дитина забезпечується необхідними вітамінами та поживними речовинами.

№2. У Фінляндії провели клінічне дослідження, в якому оцінювали вплив пробіотиків на вагітних жінок. Виявилося, що при їх постійному включенні в харчування майбутніх мам, мав місце позитивний вплив на імунітет малюків. Це означає, що дітки набагато рідше хворіли і народилися більш здоровими.

№3. Італійські вчені з Туринського університету також підтвердили важливість пробіотиків для вагітних. Виявилося, що при недостатньому рівні лактобактерій порушується робота кишківника і у новонароджених з’являються коліки. Цього можна дуже просто уникнути додавши в раціон майбутньої мами йогурти або кефір.

№4. У працях таких фахівців, як Палмер, Бик, Канані є наступна інформація: коли у мами дефіцит в харчуванні – у дитини некоректно функціонує мікрофлора, що призводить до зниження імунітету і порушення роботи генів, які беруть участь в ліпідному і вуглеводному обмінах. Це означає, що дитина вже народжується з неправильно працюючим метаболізмом. Пробіотики постачають мікрофлору корисними бактеріями, завдяки яким можна уникнути таких неприємностей.

№5. Інші фахівці в своїх працях дійшли висновку: при вживанні йогурту, кефіру чи інших продуктів харчування, що містять корисні бактерії під час вагітності, навіть в ранньому періоді, знижуються ризики захворювань як для матері, так і для дитини.

№6. Ортіз-Андрелучі і Кукконен досліджували можливості пробіотичних бактерій під час вагітності як можливість покращувати імунну систему плоду і підвищення захисту організму матері. Виявилося, що у жінок, які приймали пробіотики, підвищується кількість так званих природних клітин-кілерів в переферіїній крові. У малюків, які народилися після цього дослідження, було менше проблем із стравоходом, рідше фіксувалися відрижки, діареї, коліки і закрепи в період з 2 до 6 місяців їх життя.

№7. Дослідники Раутава і Бойль виявили: пробіотики для вагітних ставали стимуляторами вироблення протизапального цитокіну TGF-2, який міститься в молоці матері. Ці складні слова переводяться на людську мову так: корисні бактерії поліпшували імунозахисний потенціал матері і знижували ризик появи атопічної екземи протягом перших 2 років життя малюка. Для порівняння, в групі, що приймала пробіотики, було зафіксовано 15% випадків захворювань, в іншій групі, яка не вживала корисних бактерій, хворіли 47% дітей.

№8. Пам’ятайте важливий факт: коли малюк проходить по родових шляхах, він стикається з різними мікроорганізмами в тілі матері. Саме вони першими потраплять в його організм і починають формувати його мікрофлору. Як ви вже розумієте, важливо, щоб мікрофлора матері була такою, завдяки якій малюк народиться здоровим і перші 6 місяців свого життя буде захищений від патогенних організмів.

№9. І ще один момент: якщо імунітет матері не справляється з інфекцією, це може призвести до передчасних пологів. Пробіотики протягом вагітності за 2 місяці до народження дитини допомагають захиститися від інфекційних захворювань: немає запалення – немовля народжується здоровим.

Які пробіотики приймати під час вагітності?

Пробіотики під час вагітності: які можна застосовувати і для чого майбутній мамі потрібні корисні бактерії

Обговоримо кілька критеріїв:

  • обратите внимание на схему приема: некоторые аптечные пробиотики нужно пить несколько раз в день. Домашний йогурт можно кушать 2 раза в день, например, на один из перекусов и на ужин.
  • вивчайте репутацію виробників і вибирайте тих, хто перевіряє ефективність своїх пробіотиків. Наприклад, ми провели 2 клінічних дослідження з кафедрою внутрішньої медицини Національного Медичного Університету ім. О.О.Богомольця та Кафедрою педіатрії Національної Медичної Академії України під керівництвом професора В.В. Бережного. В обох випадках отримали підтвердження ефективності наших заквасок (детальніше за посиланням) ;
  • оцінюйте відкритість виробника: чи готовий він розповісти, про склад пробіотика? Ми завжди чесно розповідаємо: наші закваски виробляються в Центрі розвитку біохімії і мікробіології BIOCHEM (Італія, острів Сардинія), який працює з 1978 року. У кожної бактерії в наших заквасках свій паспорт Європейського Банку Штамів – це підтвердження того, що закваски мають терапевтичний ефект;
    обов’язково дивіться на склад: ідеально, коли пробіотичний продукт містить хоча б 5 корисних бактерій різних видів. Наприклад, в деяких аптечних пробіотики тільки лактобактерії або біфідобактерії. У заквасках «симбіотик» і «Іммуналіс» є всі ці бактерії, а ще додані пропіонові бактерії, які допомагають організму самостійно виробляти інтерферон, необхідний для зміцнення імунітету мами і малюка;
  • ще один важливий момент: пробіотики в капсулах і пігулках знаходяться в анабіозі, тобто сплять. Закваски для домашнього йогурту містять активні бактерії, які відразу ж обживаються в організмі і засвоюються на 100%. Нагадаємо, наявність паспорта Європейського Банку Штамів у бактерій в наших заквасках підтверджує – вони повністю ідентичні мікрофлорі людини, тому легко засвоюються і виконують свою місію;
  • підберіть для себе комфортний формат: пробіотики є в капсулах, порошках, краплях і у вигляді заквасок для домашніх йогуртів. Якщо для вас більше підходять пігулки – відповідний пробіотик допоможе вибрати доктор або фахівець в аптеці. Якщо ви хочете, щоб корисні бактерії надходили через смачну їжу, – спробуйте приготувати йогурт або домашній кефір на одній із заквасок Good Food;
  • зверніть увагу на схему прийому: деякі аптечні пробіотики потрібно пити кілька разів на день. Домашній йогурт можна їсти 2 рази на день, наприклад, на один з перекусів і на вечерю.

Наши закваски ждут вас в одной из 9000 аптек по всей Украине а также на сайте по ссылке. Будьте здоровы и пусть ваш малыш родится с крепким здоровьем!

Пробіотики під час вагітності: які можна застосовувати і для чого майбутній мамі потрібні корисні бактерії

Good Food – здоров’Я тут!

Good Food 12.05.2020

    Залишити коментар

Читайте також

Домашній йогурт vs магазинний

Домашній йогурт корисніше магазинного. Коли ви готуєте йогурт самі, то ви впевнені в його якості

Як зробити йогурт вдома

Як зробити йогурт вдома Зміст Відео-рецепт. Приготування йогурту в кастрюлі. Покроковий рецепт «Як приготувати йогурт без йогуртниці». Приготування йогурту в…

Як вибрати молоко для йогурту

Все що потрібно знати при виборі молока для йогурту

0
0
Ваш кошик порожній