Самий простий рецепт приготування домашнього йогурту

Приготовление

...Готувати йогурт хіба що трохи складніше, ніж насолоджуватися ним після приготування ;)

  • Якщо ви використовуєте пастеризоване молоко, підігрійте його до t +38-42°C - воно має бути теплішим за температуру тіла, але не дуже гарячим.
  • Якщо використовуєте домашнє або непастеризоване молоко — попередньо прокип'ятіть його та остудіть до цієї температури.
  • Висипте закваску в молоко і перемішайте.
  • Укутайте посуд з закваскою у покривало — це допоможе зберегти тепло.
  • Залиште на 8-12 годин. Чим довше йогурт готується, тим щільнішим він стає.
  • Перевірте готовність. Переконайтеся, що йогурт став густим. Якщо ні — залиште його ще на 1-2 години.

Коли йогурт буде готовий — скоріш радуйте себе та своїх близьких.

Дуже радимо спробувати йогурт на соєвому молоці, його смак відрізняється від кисломолочного йогурту, консистенція та плотність - такі самі - густа та щільна. І він теж неймовірно корисний для травлення иа іммунітету.

 

Закваски Good Food - здоров'Я тут