Перезаквашування

Як з готового йогурту приготувати новий

1. Підігрійте 1-3 літра молока до t + 38-42 ° C.

Молоко повинно бути тепліше температури тіла, при цьому не дуже гарячим. Якщо ви використовуєте домашнє молоко або пастеризоване – прокип’ятіть його і залиште на деякий час, щоб воно охолонуло до зазначеної температури.

2. Додайте 2-3 столові ложки готового йогурту, кефіру або будь-якого іншого кисломолочного продукту Good Food в молоко і розмішайте ложкою.

Ложку і посуд бажано обдати окропом.

3. Укутайте посуд з молоком в покривало.

Це допоможе зберегти тепло. Або використовуйте мультиварку чи йогуртницю згідно з інструкцією. Залиште на 8-12 годин.

4. Перевірте готовність.

Переконайтеся, що йогурт став густим. Якщо ні, то потрібно залишити йогурт на ферментації ще на 2-3 години.

Після того як йогурт став густим, покладіть його у холодильник на дозрівання ще на 3-4 години. Зберігайте йогурт у холодильнику не більше 5 днів.

Популярні закваски

Читайте також

Як зробити йогурт вдома

Як зробити йогурт вдома Зміст Відео-рецепт від Євгена Клопотенко. Приготування йогурту в кастрюлі. Приготування йогурту в мультиварці. Приготування йогурту в…

Як зробити йогурт в йогуртниці

Як зробити йогурт в йогуртниці Відео-рецепт Як приготувати йогурт в йогуртниці 1. Додайте закваску в молоко і перемішайте ложкою. Ложку…

Як зробити йогурт в мультиварці

Як зробити йогурт в мультиварці Як приготувати йогурт в мультиварці 1. Додайте закваску в молоко і перемішайте ложкою. Ложку і…

0
0
Ваш кошик порожній