Перезаквашення можливе для всіх продуктів Гуд Фуд. Процес перезаквашення описаний докладно на нашому сайті у розділі “Як приготувати” Прочитати опис процесу перезаквашення Ви можете за цим посиланням: https://goodfood.ua/perezakvaska-yogurtu/
Так. Як показують медичні дослідження, навіть регулярне вживання натуральних йогуртів в їжу здатне прискорити одужання від молочниці, і є хорошим засобом для профілактики та повторного її виникнення.
Якщо у Вас підвищена кислотність, або хоч іноді буває присмак кислого в роті, Вам краще вибрати менш кислі закваски: Біфідокомплекс, Симбіотик, Йогурт, Біоряженка. Небажані Наріне та Імуналіс. Так само зверніть увагу на час заквашування – як тільки йогурт загус до стану сметани, відразу забирайте його в холодильник. Не перетримуйте продукт, оскільки, чим довше йогурт заквашується, тим більше молочної кислоти встигнуть виробити бактерії. У випадку з підвищеною кислотністю шлунка вам це не потрібно.
Можливість вживання натурального йогурту з заквасок ГудФуд при діабеті така ж, як і для будь-якого іншого натурального кисломолочного продукту. У йогурту в середньому глікемічний індекс 15-18 (залежно від системи розрахунку), відповідно після вживання йогурту різкого стрибка глюкози в крові не буде. Один стакан натурального йогурту (250мл) дорівнює 1 ХЕ. Знаючи це, Ви можете легко визначити потрібну дозу інсуліну. Крім того, живі бактерії дуже корисні для людей з діабетом, бо полыпшують роботу кишкывника. А значить, покращують всмоктування корисних речовин і допомагють вивести токсичні сполуки, яких при порушенні обміну стає завжди більше.
У вигляді кисломолочного прикорму дітям з 6 місяців підійдуть: закваска Сир, йогурти з заквасок Біфідокомплекс і Симбыотик, С 8 місяців можна додати Біокефір. З 1 року – Наріне, Йогурт і Біоряженку. Іммуналіс з 2-3 років, а Йогурт Фітнес не бажано давати до старшого шкільного віку, але при необхідності і за рекомендацією лікаря можна і раніше.