Как сделать йогурт дома
Как сделать йогурт дома Содержание Видео-рецепт. Приготовление йогурта в кастрюле. Пошаговый рецепт, как сделать йогурт без йогуртницы. Приготовление йогурта в…
1. Підігрійте 1-3 літра молока до t +42°C.
Молоко повинно бути майже гарячим.
Щоб перевірити температуру, капніть краплю на зап’ястя, має відчуватись, що молоко гаряче, але не опікає шкіру.
Якщо ви використовуєте домашнє молоко або пастеризоване – прокип’ятіть його і залиште на деякий час, щоб воно охолонуло до зазначеної температури.
2. Додайте 2-3 столові ложки готового йогурту, кефіру або будь-якого іншого кисломолочного продукту Good Food в молоко і розмішайте ложкою.
Ложку і посуд бажано обдати окропом.
3. Укутайте посуд з молоком в покривало.
Це допоможе зберегти тепло. Або використовуйте мультиварку чи йогуртницю згідно з інструкцією. Залиште на 8-12 годин.
4. Перевірте готовність.
Переконайтеся, що йогурт став густим. Якщо ні, то потрібно залишити йогурт на ферментації ще на 2-3 години.
Після того як йогурт став густим, покладіть його у холодильник на дозрівання ще на 3-4 години. Зберігайте йогурт у холодильнику не більше 5 днів.
Всі кисломолочні продукти з заквасок Good Food можна перезаквашувати до 3-х раз. Іншими словами, після приготування йогурту з закваски в пакетику Good Food, можна ще 3 рази зробити йогурт, використовуючи для закваски «залишки» попереднього йогурту. Щоб успішно перезаквасити улюблений йогурт, дотримуйтесь цих простих правил:
Как сделать йогурт дома Содержание Видео-рецепт. Приготовление йогурта в кастрюле. Пошаговый рецепт, как сделать йогурт без йогуртницы. Приготовление йогурта в…
Как сделать йогурт в мультиварке Содержание Видео-рецепт. Короткая инструкция, как приготовить йогурт в мультиварке. Пошаговый рецепт приготовления йогурта в мультиварке.…
Как сделать йогурт в йогуртнице Содержание Видео-рецепт от Светланы Фус. Приготовление йогурта в йогуртнице. Пошаговый рецепт, как сделать йогурт в…