Перезаквашування

Як з готового йогурту приготувати новий

Перезаквашування

1. Підігрійте 1-3 літра молока до t +42°C.

Молоко повинно бути майже гарячим. 

Щоб перевірити температуру, капніть краплю на зап’ястя, має відчуватись, що молоко гаряче, але не опікає шкіру.

Якщо ви використовуєте домашнє молоко або пастеризоване – прокип’ятіть його і залиште на деякий час, щоб воно охолонуло до зазначеної температури.

Перезаквашування

2. Додайте 2-3 столові ложки готового йогурту, кефіру або будь-якого іншого кисломолочного продукту Good Food в молоко і розмішайте ложкою.

Ложку і посуд бажано обдати окропом.

Перезаквашування

3. Укутайте посуд з молоком в покривало.

Це допоможе зберегти тепло. Або використовуйте мультиварку чи йогуртницю згідно з інструкцією. Залиште на 8-12 годин.

Перезаквашування

4. Перевірте готовність.

Переконайтеся, що йогурт став густим. Якщо ні, то потрібно залишити йогурт на ферментації ще на 2-3 години.

Після того як йогурт став густим, покладіть його у холодильник на дозрівання ще на 3-4 години. Зберігайте йогурт у холодильнику не більше 5 днів.

Популярні закваски

Читайте также

Как сделать йогурт дома

Как сделать йогурт дома Содержание Видео-рецепт. Приготовление йогурта в кастрюле. Пошаговый рецепт, как сделать йогурт без йогуртницы. Приготовление йогурта в…

Как приготовить йогурт в мультиварке

Как сделать йогурт в мультиварке Содержание Видео-рецепт. Короткая инструкция, как приготовить йогурт в мультиварке. Пошаговый рецепт приготовления йогурта в мультиварке.…

Как сделать йогурт в йогуртнице

Как сделать йогурт в йогуртнице Содержание Видео-рецепт от Светланы Фус. Приготовление йогурта в йогуртнице. Пошаговый рецепт, как сделать йогурт в…

0
0
Ваша корзина пуста