Як зробити сир в домашніх умовах

Відео-рецепт

Як зварити сир вдома в кастрюлі

Як зробити сир в домашніх умовах

1. Підігрійте молоко до температури +42 °C.

Щоб перевірити температуру без термометра, капніть краплю молока на зап'ястя, воно повинно бути майже гарячим, але не обпалювати шкіру.

Якщо ви використовуєте домашнє молоко або пастеризоване – прокип'ятіть його і остудіть до зазначеної температури.

Як зробити сир в домашніх умовах

2. Додайте закваску “Сир" в молоко і перемішайте ложкою.

Ложку і посуд для приготування бажано обдати окропом.

Як зробити сир в домашніх умовах

3. Укутайте посуд з молоком в покривало.

Залиште молоко ферментуватися. Час ферментації 1 літра – 8-12 годин. 3 літрів – 12-20 годин.

Як зробити сир в домашніх умовах

4. Отримане в результаті сквашування кисле молоко треба підігрівати на маленькому вогні не доводячи до кипіння 40-50 хвилин.

Дайте охолонути отриманій суміші. Потім процідіть її через марлю. Бажано її підвісити, щоб з сиру стекла сироватка. Зберігайте домашній сир в холодильнику не більше 5 днів.

Покроковий рецепт приготування домашнього сиру в каструлі

Закваски Good Food мають найбільшу кількість видів бактерій серед аналогів в Україні. Творожок із закваски GOOD FOOD виходить м'який, ніжний і абсолютно не кислий.

Зробити домашній сир – нескладне завдання. З одного літра молока і одного грама закваски можна отримати 150-250 грам сиру, а з 3 літрів – 700-900 грам. Маса виходу домашнього сиру залежить від жирності і складу молока.

  1. Ультрапастеризоване молоко підігріваємо до температури 42 градуси. Якщо для приготування сиру в домашніх умовах використовуєте свіже молоко, то його спочатку потрібно підігріти до утворення пінки (85-95°С) і охолодити до +42°С.
  2. У підігріте, тепле молоко висипаємо закваску і перемішуємо.
  3. Закриваємо каструлю кришкою і накриваємо ковдрою для збереження тепла.
  4. Залишаємо молоко заквашуватися в теплому місці на 8-12 годин.
  5. Після того, як молоко заквасилось, необхідно його підігріти на маленькому вогні до відділення сироватки або мінімум до 60°С. Чим інтенсивніше нагрівання і вище температура, тим твердіше і сухіше вийде сир.
  6. Після того, як сквашене молоко розділилося на сироватку і створожену масу, зливаємо все через друшляк або марлю. Даємо стекти сироватці.
  7. Готовий домашній творожок відправляємо у холодильник. Зберігаємо не більше 5 діб.

Як зробити домашній сир в мультиварці

Як зробити сир в домашніх умовах

1. Налийте молоко в чашу мультиварки і додайте закваску.

Температура молока повинна бути +42°С. Якщо ви використовуєте домашнє або непастеризоване молоко – прокип'ятіть його і остудіть до необхідної температури.

Як зробити сир в домашніх умовах

2. Увімкніть мультиварку.

Включіть мультиварку згідно з інструкцією в режим «йогурт» або «40 градусів» (на 8-12 годин).

Як зробити сир в домашніх умовах

3. Отримане в результаті сквашування кисле молоко підігрівайте не доводячи до кипіння 40-50 хвилин.

Дайте охолонути отриманій суміші. Потім процідіть її через марлю. Бажано її підвісити, щоб з сиру стекла сироватка.

Як зробити сир в домашніх умовах

4. Насолоджуйтеся смаком і ніжною текстурою домашнього сиру.

Зберігайте домашній сир в холодильнику не більше 5 діб.

Покроковий рецепт приготування домашнього сиру в мультиварці

  1. Якщо використовуєте домашнє або пастеризоване магазинне молоко, то його спочатку потрібно довести до кипіння (85-95°С) і охолодити до 42 градусів. Ультрапастеризоване молоко просто підігріваємо до +42°С.
  2. У тепле молоко додаємо закваску і перемішуємо включаємо в мультиварці режим йогурт або підігрів.
  3. Залишаємо молоко заквашуватися в мультиварці на 8-12 годин.
  4. Після того, як молоко заквасилось, включаємо нагрів до 60-70°С. Чим вище температура, тим сухішим вийде сир.
  5. Після того, як сквашене молоко розділилося на сироватку і створожену масу, зливаємо все через друшляк або марлю. Даємо стекти сироватці.
  6. Готовий продукт відправляємо в холодильник. Зберігаємо домашній сирок не більше 5 діб.

Як приготувати сир в йогуртниці

Як зробити сир в домашніх умовах

1. Налийте молоко в чашу йогуртниці і додайте закваску.

Температура молока повинна бути +42°С. Якщо ви використовуєте домашнє або непастеризоване молоко – прокип'ятіть його і остудіть до необхідної температури.

Як зробити сир в домашніх умовах

2. Увімкніть йогуртницю.

Залиште молоко сквашуватись на 8-12 годин, так само як при приготуванні йогурту.

Як зробити сир в домашніх умовах

3. Отримане в результаті сквашування кисле молоко підігрівайте не доводячи до кипіння 40-50 хвилин.

Дайте охолонути отриманій суміші. Потім процідіть її через марлю. Бажано її підвісити, щоб з сиру стекла сироватка.

Як зробити сир в домашніх умовах

4. Насолоджуйтеся смаком і ніжною текстурою домашнього сиру.

Зберігайте домашній сир в холодильнику не більше 5 діб.

Покроковий рецепт приготування домашнього сиру в каструлі

  1. Якщо використовуєте домашнє або пастеризоване магазинне молоко, то його спочатку потрібно довести до кипіння (85-95°С) і охолодити до 42 градуси. Ультрапастеризоване молоко просто підігріваємо до +42°С.
  2. У тепле молоко додаємо закваску, перемішуємо і розливаємо по ємностях, в яких зазвичай готуєте йогурт. Включаємо йогуртницю на 8-12 годин.
  3. Після того, як молоко сквасилось, зливаємо сквашене молоко з ємностей йогуртниці в каструлю і на мінімальному вогні доводимо масу до 60-70°С. Чим вище температура нагріву, тим сухішим вийде сир.
  4. Після того, як сквашене молоко розділилося на сироватку і створожену масу, зливаємо все через друшляк або марлю. Даємо стекти сироватці.
  5. Готовий сирок відправляємо у холодильник. Зберігаємо не більше 5 днів.

Популярні закваски

Читайте також

Як зробити йогурт вдома

Як зробити йогурт вдома Зміст Відео-рецепт. Приготування йогурту в кастрюлі. Покроковий рецепт «Як приготувати йогурт без йогуртниці». Приготування йогурту в…

Як зробити кефір вдома

Як зробити кефір вдома Як приготувати домашній кефір Приготувати кефір в домашніх умовах дуже просто – знадобиться молоко, закваска і…

Як зробити ряженку вдома

Як зробити ряженку вдома Приготування ряжанки 1. Підігрійте пряжене молоко до температури + 38-42 °C. Щоб перевірити температуру без термометра,…

0
0
Ваш кошик порожній