Як зробити йогурт вдома
Як зробити йогурт вдома Зміст Відео-рецепт від Євгена Клопотенко. Приготування йогурту в кастрюлі. Приготування йогурту в мультиварці. Приготування йогурту в…
1. Підігрійте молоко до температури + 38-42 °C.
Молоко повинно бути тепліше температури тіла, при цьому не дуже гарячим. Якщо ви використовуєте домашнє молоко або пастеризоване – прокип’ятіть його і залиште на деякий час, щоб воно охолонуло до зазначеної температури.
2. Додайте закваску в молоко і перемішайте ложкою.
Ложку і посуд для приготування бажано обдати окропом.
3. Укутайте посуд з молоком в покривало.
Використання покривала допоможе зберегти тепло. Залиште на 8-12 годин.
4. Отримане в результаті сквашування кисле молоко треба підігрівати на маленькому вогні не доводячи до кипіння 40-60 хвилин.
Дайте охолонути отриманій суміші. Потім процідіть її через марлю. Бажано її підвісити, щоб з сиру стекла сироватка. Зберігайте домашній сир в холодильнику не більше 5 днів.
1. Налийте молоко в чашу мультиварки і додайте закваску.
Молоко повинно бути кімнатної температури. Якщо ви використовуєте домашнє або непастеризоване молоко – прокип’ятіть його і остудіть до необхідної температури.
2. Увімкніть мультиварку.
Включіть мультиварку згідно з інструкцією в режим «йогурт» або «40 градусів» (на 8-12 годин).
3. Отримане в результаті сквашування кисле молоко підігрівайте не доводячи до кипіння 40-60 хвилин.
Дайте охолонути отриманій суміші. Потім процідіть її через марлю. Бажано її підвісити, щоб з сиру стекла сироватка.
4. Насолоджуйтеся смаком і ніжною текстурою домашнього сиру.
Зберігайте домашній сир в холодильнику не більше 5 діб.
1. Налийте молоко в чашу йогуртниці і додайте закваску.
Молоко повинно бути кімнатної температури. Якщо ви використовуєте домашнє або непастеризоване молоко – прокип’ятіть його і остудіть до необхідної температури.
2. Увімкніть йогуртницю.
Залиште молоко сквашуватись на 8-12 годин, так само як при приготуванні йогурту.
3. Отримане в результаті сквашування кисле молоко підігрівайте не доводячи до кипіння 40-60 хвилин.
Дайте охолонути отриманій суміші. Потім процідіть її через марлю. Бажано її підвісити, щоб з сиру стекла сироватка.
4. Насолоджуйтеся смаком і ніжною текстурою домашнього сиру.
Зберігайте домашній сир в холодильнику не більше 5 діб.
Як зробити йогурт вдома Зміст Відео-рецепт від Євгена Клопотенко. Приготування йогурту в кастрюлі. Приготування йогурту в мультиварці. Приготування йогурту в…
Як зробити кефір вдома Як приготувати кефір 1. Підігрійте 1-3 літра молока до кімнатної температури 22-30 ° С. Якщо ви…
Як зробити ряженку вдома Приготування ряжанки 1. Підігрійте пряжене молоко до температури + 38-42 °C. Молоко повинно бути тепліше температури…