Як зробити йогурт вдома
Як зробити йогурт вдома Зміст Відео-рецепт. Приготування йогурту в кастрюлі. Покроковий рецепт «Як приготувати йогурт без йогуртниці». Приготування йогурту в…
1. Підігрійте молоко до температури +42 °C.
Щоб перевірити температуру без термометра, капніть краплю молока на зап'ястя, воно повинно бути майже гарячим, але не обпалювати шкіру.
Якщо ви використовуєте домашнє молоко або пастеризоване – прокип'ятіть його і остудіть до зазначеної температури.
2. Додайте закваску “Сир" в молоко і перемішайте ложкою.
Ложку і посуд для приготування бажано обдати окропом.
3. Укутайте посуд з молоком в покривало.
Залиште молоко ферментуватися. Час ферментації 1 літра – 8-12 годин. 3 літрів – 12-20 годин.
4. Отримане в результаті сквашування кисле молоко треба підігрівати на маленькому вогні не доводячи до кипіння 40-50 хвилин.
Дайте охолонути отриманій суміші. Потім процідіть її через марлю. Бажано її підвісити, щоб з сиру стекла сироватка. Зберігайте домашній сир в холодильнику не більше 5 днів.
Закваски Good Food мають найбільшу кількість видів бактерій серед аналогів в Україні. Творожок із закваски GOOD FOOD виходить м'який, ніжний і абсолютно не кислий.
Зробити домашній сир – нескладне завдання. З одного літра молока і одного грама закваски можна отримати 150-250 грам сиру, а з 3 літрів – 700-900 грам. Маса виходу домашнього сиру залежить від жирності і складу молока.
1. Налийте молоко в чашу мультиварки і додайте закваску.
Температура молока повинна бути +42°С. Якщо ви використовуєте домашнє або непастеризоване молоко – прокип'ятіть його і остудіть до необхідної температури.
2. Увімкніть мультиварку.
Включіть мультиварку згідно з інструкцією в режим «йогурт» або «40 градусів» (на 8-12 годин).
3. Отримане в результаті сквашування кисле молоко підігрівайте не доводячи до кипіння 40-50 хвилин.
Дайте охолонути отриманій суміші. Потім процідіть її через марлю. Бажано її підвісити, щоб з сиру стекла сироватка.
4. Насолоджуйтеся смаком і ніжною текстурою домашнього сиру.
Зберігайте домашній сир в холодильнику не більше 5 діб.
1. Налийте молоко в чашу йогуртниці і додайте закваску.
Температура молока повинна бути +42°С. Якщо ви використовуєте домашнє або непастеризоване молоко – прокип'ятіть його і остудіть до необхідної температури.
2. Увімкніть йогуртницю.
Залиште молоко сквашуватись на 8-12 годин, так само як при приготуванні йогурту.
3. Отримане в результаті сквашування кисле молоко підігрівайте не доводячи до кипіння 40-50 хвилин.
Дайте охолонути отриманій суміші. Потім процідіть її через марлю. Бажано її підвісити, щоб з сиру стекла сироватка.
4. Насолоджуйтеся смаком і ніжною текстурою домашнього сиру.
Зберігайте домашній сир в холодильнику не більше 5 діб.
Як зробити йогурт вдома Зміст Відео-рецепт. Приготування йогурту в кастрюлі. Покроковий рецепт «Як приготувати йогурт без йогуртниці». Приготування йогурту в…
Як зробити кефір вдома Як приготувати домашній кефір Приготувати кефір в домашніх умовах дуже просто – знадобиться молоко, закваска і…
Як зробити ряженку вдома Приготування ряжанки 1. Підігрійте пряжене молоко до температури + 38-42 °C. Щоб перевірити температуру без термометра,…