Як зробити йогурт в мультиварці

Видео-рецепт

Як зробити йогурт в мультиварці

Як приготувати йогурт в мультиварці

1. Доведіть 1-3 літри молока до t +38-40 °C.

Щоб перевірити температуру без термометра, капніть краплю молока на зап’ястя, воно повинно бути майже гарячим, але не обпікати шкіру.

Якщо ви використовуєте домашнє молоко або пастеризоване – прокип’ятіть його і остудіть до зазначеної температури.

Як приготувати йогурт в мультиварці

2. Додайте закваску в молоко та розмішайте.

Ложку і посуд для приготування бажано обдати окропом.

Розлийте молоко по стаканчиках або налийте в чашу мультиварки. Увімкніть мультиварку згідно з інструкцією в режим “йогурт" або “40 градусів" (на 8-12 годин). Залиште молоко ферментуватися. Час ферментації 1 літра – 8-12 годин. Для 3 літрів – 12-20 годин.

Як приготувати йогурт в мультиварці

3. Готовність йогурту можна перевіряти за консистенцією.

Якщо після 8-12 годин йогурт не загус, залиште його ферментуватись ще на 2-4 години, потім знову перевірте готовність.

Як приготувати йогурт в мультиварці

4. Покладіть йогурт у холодильник для охолодження на 5-8 годин.

У холодильнику йогурт дозріє і стане густішим на 10-15%. Наявність невеликої кількості сироватки – є нормою. Вона зникне при дозріванні йогурту в холодильнику.

Після дозрівання в вашому пробіотичному йогурті повинна стояти ложка. Зберігайте його в холодильнику не більше 5 днів. Саме стільки живуть корисні бактерії в йогурті.

Популярні закваски

Читайте також

Натуральні закваски чи капсульні препарати – що ефективніше?

Пробіотики та пробіотичні продукти входять в обов’язковий перелік...

Євген Клопотенко рекомендує закваски ТМ Good Food

З кожним роком все більше людей віддають перевагу домашнім продуктам над магазинними

Який пробіотик краще при прийомі антибіотиків і як його знайти

Чим більше корисних бактерій в пробіотику — тим краще

0
0
Ваш кошик порожній