Як зробити йогурт в йогуртниці

Відео-рецепт

Як приготувати йогурт в йогуртниці

Як зробити йогурт в йогуртниці

1. Додайте закваску в молоко 42 градусів і перемішайте.

Молоко повинно бути майже гарячим. 

Щоб перевірити температуру, капніть краплю на зап'ястя, має відчуватись, що молоко гаряче, але не опікає шкіру.

Якщо ви використовуєте домашнє молоко або пастеризоване – прокип'ятіть його і залиште на деякий час, щоб воно охолонуло до зазначеної температури.

Ложку і посуд для приготування обдайте окропом для стерилізації. 

Як зробити йогурт в йогуртниці

2. Розлийте молоко по стаканчиках йогуртниці.

Увімкніть йогуртницю згідно за інструкцією (на 8-12 годин). Чим довше йогурт готується, тим щільнішим він стає.

Як зробити йогурт в йогуртниці

3. Перевірте готовність.

Переконайтеся, що йогурт став густим. Якщо ні, залиште йогурт на ферментації ще на 2-3 години.

Як зробити йогурт в йогуртниці

4. Покладіть йогурт у холодильник для охолодження.

Після того, як йогурт став густим, покладіть його у холодильник на дозрівання ще на 5-8 години. Йогурт дозріває в холодильнику і стає більш щільним протягом наступних 24 годин.

Зберігайте у холодильнику не більше 5 днів. Саме стільки живуть корисні бактерії в йогурті.

Популярні закваски

Читайте також

Натуральні закваски чи капсульні препарати – що ефективніше?

Пробіотики та пробіотичні продукти входять в обов’язковий перелік...

Перезаквашування

Перезаквашування Як з готового йогурту приготувати новий 1. Підігрійте 1-3 літра молока до t +42°C. Молоко повинно бути майже гарячим. …

Євген Клопотенко рекомендує закваски ТМ Good Food

З кожним роком все більше людей віддають перевагу домашнім продуктам над магазинними

0
0
Ваш кошик порожній