Як зробити йогурт в йогуртниці

Відео-рецепт

Як приготувати йогурт в йогуртниці

1. Додайте закваску в молоко і перемішайте ложкою.

Ложку і посуд для приготування бажано обдати окропом. Молоко повинно бути тепліше температури тіла, при цьому не дуже гарячим. Якщо ви використовуєте домашнє молоко або пастеризоване – прокип’ятіть його і залиште на деякий час, щоб воно охолонуло до зазначеної температури.

2. Розлийте молоко по стаканчиках йогуртниці.

Увімкніть йогуртницю згідно з інструкцією (на 6-12 годин). Чим довше йогурт готується, тим щільнішим він стає.

3. Перевірте готовність.

Переконайтеся, що йогурт став густим. Якщо ні, то потрібно залишити йогурт на ферментації ще на 2-3 години.

4. Покладіть йогурт у холодильник для охолодження.

Після того як йогурт став густим, покладіть його у холодильник на дозрівання ще на 3-4 години. Зберігайте йогурт у холодильнику не більше 5 днів.

Рекомендовані закваски

Читайте також

Як вибрати молоко для йогурту

Все що потрібно знати при виборі молока для йогурту

Перезаквашування

Перезаквашування Як з готового йогурту приготувати новий 1. Підігрійте 1-3 літра молока до t + 38-42 ° C. Молоко повинно…

Євген Клопотенко рекомендує закваски ТМ Good Food

З кожним роком все більше людей віддають перевагу домашнім продуктам над магазинними

0
0
Ваш кошик порожній