Як вибрати молоко для йогурту
Все що потрібно знати при виборі молока для йогурту
1. Додайте закваску в молоко і перемішайте ложкою.
Ложку і посуд для приготування бажано обдати окропом. Молоко повинно бути тепліше температури тіла, при цьому не дуже гарячим. Якщо ви використовуєте домашнє молоко або пастеризоване – прокип’ятіть його і залиште на деякий час, щоб воно охолонуло до зазначеної температури.
2. Розлийте молоко по стаканчиках йогуртниці.
Увімкніть йогуртницю згідно з інструкцією (на 6-12 годин). Чим довше йогурт готується, тим щільнішим він стає.
3. Перевірте готовність.
Переконайтеся, що йогурт став густим. Якщо ні, то потрібно залишити йогурт на ферментації ще на 2-3 години.
4. Покладіть йогурт у холодильник для охолодження.
Після того як йогурт став густим, покладіть його у холодильник на дозрівання ще на 3-4 години. Зберігайте йогурт у холодильнику не більше 5 днів.
Все що потрібно знати при виборі молока для йогурту
Перезаквашування Як з готового йогурту приготувати новий 1. Підігрійте 1-3 літра молока до t + 38-42 ° C. Молоко повинно…
З кожним роком все більше людей віддають перевагу домашнім продуктам над магазинними