Натуральні закваски чи капсульні препарати – що ефективніше?
Пробіотики та пробіотичні продукти входять в обов’язковий перелік...
1. Доведіть 1-3 літри молока до t +38-40 °C.
Щоб перевірити температуру без термометра, капніть краплю молока на зап’ястя, воно повинно бути майже гарячим, але не обпікати шкіру.
Якщо ви використовуєте домашнє молоко або пастеризоване – прокип’ятіть його і остудіть до зазначеної температури.
2. Додайте закваску в молоко та розмішайте.
Ложку і посуд для приготування бажано обдати окропом.
Розлийте молоко в стаканчики йогуртниці. Залиште молоко ферментуватись. Час ферментації для 1 літра – 8-12 годин. Для 3 літрів – 12-20 годин.
3. Готовність йогурту можна перевіряти за консистенцією.
Якщо після 8-12 годин йогурт не загус, залиште його ферментуватись ще на 2-4 години, потім знову перевірте готовність.
4. Покладіть йогурт у холодильник для охолодження на 5-8 годин.
У холодильнику йогурт дозріє і стане густішим на 10-15%. Наявність невеликої кількості сироватки – є нормою. Вона зникне при дозріванні йогурту в холодильнику.
Після дозрівання в вашому пробіотичному йогурті повинна стояти ложка. Зберігайте його в холодильнику не більше 5 днів. Саме стільки живуть корисні бактерії в йогурті.
Здавалося б, що може бути простіше, ніж зробити йогурт в йогуртниці? Але якщо ви ніколи такого не робили або взагалі не відразу згадуєте, де кухня в будинку, то питання «як приготувати йогурт в йогуртниці» цілком може виникнути.
Отже, якщо у вас виникають такі питання, то це свідчить про те що ви цікавитесь приготуванням смачних і корисних домашніх йогуртів. А ми готові підтримати вас в цьому корисному починанні 🙂. Тому підготували детальний покроковий рецепт приготування йогурту в йогуртниці.
Вибір і підготовка молока важливі фактори в процесі приготування йогурту в домашніх умовах. Детально «Як вибрати молоко для йогурту?» читайте в нашому блозі. А якщо коротко, то:
Ретельно вимиваємо, а краще стерилізуємо, ємності йогуртниці (зазвичай це порційні скляні або пластикові баночки) та ложку, якою будемо помішувати молоко. Стерилізація відбудеться, якщо окропом з чайника залити ємності йогуртниці. Для стерилізації цього достатньо.
Якщо ви використовуєте НЕ ультрапастеризоване молоко, його необхідно прокип’ятити і дати охолонути до +38-40 ° С. У тепле молоко додайте вміст з пакетика з закваскою Good Food. Перемішайте і накрийте кришкою.
Ультрапастеризоване молоко перелийте в каструлю і підігрійте до +38-40 ° С. Додайте в тепле молоко закваску, перемішайте, накрийте кришкою.
Розливаємо молоко з закваскою по ємностям йогуртниці. Закриваємо кришку йогуртниці, закривати ємності поки не потрібно. Виставляємо час на йогуртниці на 8-12 годин заквашування.
Як зрозуміти, що йогурт в каструлі готовий? Вміст має ставати густим і щільним, з глянцевою поверхнею, допустимо поява сироватки на поверхні. Сироватка – це частина норми, вона майже повністю зникає при дозріванні в холодильнику. Якщо її злити, йогурт буде більш густим.
Якщо після 8-12 годин йогурт не загус:
Фактори, що впливають на час приготування:
Після ферментації йогурт можна поставити в холодильник. У холодильнику він дозріває і стає густішим протягом наступної доби. Після дозрівання в вашому домашньому йогурті повинна стояти ложка.
Зберігайте йогурт в холодильнику не більше 5 днів. Саме стільки живуть корисні бактерії в йогурті.
Ми не рекомендуємо йогурт переливати або перемішувати, розмішування і переливання розбиває згусток.
Пробіотики та пробіотичні продукти входять в обов’язковий перелік...
Перезаквашування Як з готового йогурту приготувати новий 1. Підігрійте 1-3 літра молока до t +42°C. Молоко повинно бути майже гарячим. …
З кожним роком все більше людей віддають перевагу домашнім продуктам над магазинними