Як зробити кефір вдома

Як приготувати кефір

1. Підігрійте 1-3 літра молока до кімнатної температури 22-30 ° С.

Якщо ви використовуєте домашнє молоко або пастеризоване – прокип’ятіть його і залиште на деякий час, щоб воно охолонуло до зазначеної температури. На відміну від йогурту кефір сквашується при кімнатній температурі 22-30 ° С.

2. Додайте закваску в молоко і перемішайте ложкою.

Ложку і посуд для приготування бажано обдати окропом.

3. Залиште при кімнатній температурі (не нижче 22 ° С) на 20-24 години.

У холодну пору залиште посуд із закваскою біля батареї.

4. Перевірте готовність. Домашній кефір готовий!

Переконайтеся, що кефір став густим. Якщо ні – залиште його ще на 2-3 години.

Після того як кефір став густим, покладіть його у холодильник на дозрівання ще на 3-4 години. Зберігайте кефір у холодильнику не більше 5 днів.

Популярні закваски

Читайте також

Перезаквашування

Перезаквашування Як з готового йогурту приготувати новий 1. Підігрійте 1-3 літра молока до t + 38-42 ° C. Молоко повинно…

Кисломолочне дитинство

Найкорисніші продукти потрібні не тільки немовлятам, але й старшим діткам.

Якість заквасок Good Food підтверджено «Добрим знаком» (СТБ)

«Добрий знак» — це додаткова гарантія високої європейської якості заквасок «GOOD FOOD».

0
0
Ваш кошик порожній