Перезаквашування
Перезаквашування Як з готового йогурту приготувати новий 1. Підігрійте 1-3 літра молока до t +42°C. Молоко повинно бути майже гарячим. …
Приготувати кефір в домашніх умовах дуже просто – знадобиться молоко, закваска і температура 20-24°С – тобто звичайна кімнатна температура. Для домашнього кефіру підійде будь-яка зручна ємність – банка, каструля, порційні баночки з йогуртниці або мультиварки. Головне – все простерилізувати.
Заздалегідь виберіть місце в своїй кухні, де поставите сквашуватися кефір. Рекомендуємо уникати близькість плити, батареї взимку або інших нагрівальних приладів, а також підвіконь (під прямими сонячними променями кефіру може бути занадто жарко як взимку, так і влітку).
Немає сенсу використовувати мультиварку або йогуртницю для приготування кефіру – ці прилади створюють занадто високу температуру, при якій кефір розшаровується і перекисає.
До речі, якщо з якоїсь причини кефір вдома не вийшов – підігрійте його до 60-70С і отримаєте сирок з пікантною кислинкою.
Важливо!
Найпростіший спосіб приготувати домашній кефір – це взяти упаковку суперпастеризованого молока (продається в твердій упаковці Tetra Pak) висипати туди закваску “Кефір", збовтати і залишити на 1,5-2 доби при кімнатній температурі.
Якщо ви хочете зробити кефір з домашнього або просто пастеризованого молока, то ось схематичний рецепт:
1. Підігрійте 1-3 літра молока до кімнатної температури t 22-24°С.
Якщо ви використовуєте домашнє молоко або пастеризоване – прокип'ятіть його і залиште на деякий час, щоб воно охолонуло до зазначеної температури.
На відміну від йогурту кефір сквашується при кімнатній температурі 22-24°С.
2. Додайте закваску в молоко і перемішайте ложкою.
Ложку і посуд для приготування бажано обдати окропом.
3. Залиште при кімнатній температурі (не нижче 22°С) на 1,5-2 дня.
У холодну пору залиште посуд із закваскою біля батареї.
Переконайтеся, що кефір став густим. Якщо ні – залиште його ще на 2-3 години.
4. Готовий кефір покладіть у холодильник для охолодження на 3-4 години.
Зберігайте кефір у холодильнику не більше 5 днів. Саме стільки живуть корисні бактерії у кисломолочних продуктах.
Вибір і підготовка молока важливі фактори в процесі приготування кефіру в домашніх умовах. Детально «Як вибрати молоко для йогурту?» читайте в нашому блозі. А якщо коротко, то:
Ретельно вимийте, а краще стерилізуйте, ємності, в яких будете заквашувати кефір і ложку, якою будете помішувати молоко. Стерилізація відбудеться, якщо окропом з чайника залити ємності та ложку.
У тепле молоко – не вище 24°С додайте вміст пакетика закваски кефір Good Food. Перемішайте молоко та закваску ложкою.
Розлийте молоко з закваскою по підготовленим стерильним ємностям. Це може бути одна велика банка, окремі порційні баночки (наприклад, з-під дитячого харчування), каструля або глечик з кришкою. Залиште кефір сквашуватися на 1,5-2 дня.
Якщо використовуєте суперпастеризоване молоко в твердій упаковці, то закваску можна просто додати в Тетра Пак, збовтати і закрити.
Готовий домашній кефір відправляємо в холодильник на 3-4 години для дозрівання. Зберігати до 5-ти днів. Саме стільки живуть корисні бактерії у кисломолочних продуктах.
Перезаквашування Як з готового йогурту приготувати новий 1. Підігрійте 1-3 літра молока до t +42°C. Молоко повинно бути майже гарячим. …
Найкорисніші продукти потрібні не тільки немовлятам, але й старшим діткам.
«Добрий знак» — це додаткова гарантія високої європейської якості заквасок «GOOD FOOD».