Як зробити ряженку вдома

Приготування ряжанки

1. Підігрійте пряжене молоко до температури + 38-42 °C.

Молоко повинно бути тепліше температури тіла, при цьому не дуже гарячим.

2. Додайте закваску в молоко і перемішайте ложкою.

Ложку і посуд для приготування бажано обдати окропом.

3. Укутайте посуд з молоком в покривало.

Це допоможе зберегти тепло. Або використовуйте мультиварку чи йогуртницю згідно з інструкцією. Залиште на 8-12 годин.

4. Перевірте готовність. 

Переконайтеся, що ряжанка стала густою. Якщо ні – залиште її ще на 2-3 години.

Після того як ряжанка стала густою, покладіть її у холодильник ще на 3-4 години. Зберігайте ряжанку у холодильнику не більше 5 днів.

Популярні закваски

Читайте також

Перезаквашування

Перезаквашування Як з готового йогурту приготувати новий 1. Підігрійте 1-3 літра молока до t + 38-42 ° C. Молоко повинно…

Кисломолочне дитинство

Найкорисніші продукти потрібні не тільки немовлятам, але й старшим діткам.

Якість заквасок Good Food підтверджено «Добрим знаком» (СТБ)

«Добрий знак» — це додаткова гарантія високої європейської якості заквасок «GOOD FOOD».

0
0
Ваш кошик порожній