Перезаквашування
Перезаквашування Як з готового йогурту приготувати новий 1. Підігрійте 1-3 літра молока до t +42°C. Молоко повинно бути майже гарячим. …
1. Підігрійте пряжене молоко до температури + 38-42 °C.
Щоб перевірити температуру без термометра, капніть краплю молока на зап’ястя, воно повинно бути майже гарячим, але не обпікати шкіру.
2. Додайте закваску в молоко і перемішайте ложкою.
Ложку і посуд для приготування бажано обдати окропом.
3. Укутайте посуд з молоком в покривало.
Це допоможе зберегти тепло. Або використовуйте мультиварку чи йогуртницю згідно з інструкцією. Залиште на 8-12 годин.
4. Перевірте готовність.
Переконайтеся, що ряжанка стала густою. Якщо ні – залиште її ще на 2-3 години.
Після того як ряжанка стала густою, покладіть її у холодильник ще на 3-4 години. Зберігайте ряжанку у холодильнику не більше 5 днів.
Приготування ряжанки нічим не відрізняється від процесу приготування будь-якого з йогуртів Good Food, крім етапу вибору молока та спеціальної закваски Ряжанка Good Food. Для ряжанки потрібно використовувати топлене молоко, яке можна купити в найближчому магазині або приготувати вдома самостійно.
Покрокові рецепти приготування йогурту в йогуртниці, мультиварці, каструлі читайте в статтях:
Якщо використовуєте готове пряжене молоко, просто підігрійте його до 38-42°С, додайте закваску, ретельно перемішайте чистою ложкою, залиште на 8-12 годин в йогуртниці, мультиварці або в каструлі (закутаний, наприклад, у ковдру для збереження тепла). Після сквашування при температурі 38-42°С, ряжанці з закваски потрібно ще 3-4 години на дозрівання в холодильнику. Термін зберігання до 5 днів.
Свіже домашнє або пастеризоване з магазину молоко доводимо до кипіння. Паралельно розігріваємо духовку до 70-100°С (залежить від вашої духовки). Кип’ячене молоко ставимо в каструлі в духовку, щоб воно там томилося 5-9 годин. Перед додаванням закваски, домашнє топлене молоко треба охолодити до 38-42°С.
Для цього метода потрібен термос, який справді довго і добре тримає температуру. Свіже домашнє або пастеризоване з магазину молоко доводимо до кипіння в каструлі на плиті. Паралельно заливаємо гарячою водою термос. Щоб молоко стало пряженим, йому потрібна температура 70-100°С протягом, щонайменше, декількох годин, тому важливо, щоб термос теж був попередньо добре прогрітий. Як тільки молоко закипить, зливаємо гарячу воду з термоса, заливаємо молоко, залишаємо від 9 до 24 годин – залежить від того, як довго ваш термос зберігає тепло. Перед внесенням закваски, пряжене молоко потрібно злити з термоса в стерилізований посуд, в якій плануєте заквашувати ряжанку, і охолодити до 38-42°С.
Готове пряжене молоко має аромат теплої карамелі, колір слонової кістки, а на поверхні утворюється золотисто-коричнева скоринка. Скоринку перед приготуванням ряжанки краще прибрати. На смак домашньої ряжанки вона не впливає, але може перетворитися в грудки в готовому продукті.
Перезаквашування Як з готового йогурту приготувати новий 1. Підігрійте 1-3 літра молока до t +42°C. Молоко повинно бути майже гарячим. …
Найкорисніші продукти потрібні не тільки немовлятам, але й старшим діткам.
«Добрий знак» — це додаткова гарантія високої європейської якості заквасок «GOOD FOOD».