Як зробити сир в домашніх умовах
Як зробити сир в домашніх умовах Содержание Відео-рецепт Покроковий рецепт приготування домашнього сиру в каструлі. Покроковий рецепт приготування домашнього сиру…
1. Підігрійте 1-3 літри вершків 10%, 15% або 20% жирності до t+42ºC.
2. Додайте у вершки будь-яку закваску з асортименту Good Food.
Крім закваски Сир / Творог і перемішайте.
3. Укутайте посуд з молоком в покривало.
Це допоможе зберегти тепло. Або використовуйте мультиварку чи йогуртницю згідно з інструкцією. Залиште на 8-12 годин.
4. Перевірте готовність.
Переконайтеся, що сметана стала густою. Якщо ні – залиште її ще на 2-3 години.
Після того як сметана стала густою, покладіть її у холодильник ще на 3-4 години. Зберігайте сметану у холодильнику не більше 5 днів.
Приготування домашньої сметани з закваски нічим не відрізняється від процесу приготування будь-якого з йогуртів Good Food, крім того, що замість звичайного молока, використовуються вершки або дуже жирне ультрапастеризоване магазинне молоко (4,5-5%). Жирність сметани буде відповідати жирності вершків.
Проте якщо ви хочете зробити сметану з домашнього (немагазинного) молока, то ось декілька порад.
Спосіб №1 – використовуємо сепаратор.
Пропускаємо домашнє молоко через сепаратор згідно з інструкцією. Далі приготуємо домашню сметану, слідуючи покроковому рецепту, на вибір в йогуртниці, мультиварці або каструлі.
Спосіб №2 – відстоюємо молоко і збираємо вершки вручну.
Свіже домашнє молоко ставимо в холодильник на 6-12 годин (можна на ніч), але не більше ніж на 24 години. Якщо ви купуєте молоко на ринку або у знайомого фермера, краще перепитати, чи не знежирене воно за допомогою сеператора. Інакше, вершків в цьому молоці вам не дочекатися.
Після вказаного часу, дуже акуратно дістаємо банку з молоком з холодильника і бачимо розшарування: знизу буде біле молоко, а зверху жовтуватого або кремового кольору вершки. Залежно від пори року (тобто від харчування корівки) і складу молока (знову від харчування корівки) з 1 літра молока можна отримати 100-150 мл вершків, з 3-х літрів – 450-600 мл вершків.
Далі можна або зібрати вершки з банки з допомогою столової ложки, загнутої на манер черпачка. Або злити нижній шар молока, наприклад, в каструлю, за допомогою харчового шланга (також можна використовувати шланг від медичної крапельниці). Якщо використовуєте метод зливу шлангом, то кінець шланга в банку потрібно розміщувати у самого дна і уважно стежити за моментом, коли в банці закінчитися біле молоко і залишаться тільки жовтуваті вершки.
Розділивши вручну вершки і молоко, можемо переходити до приготування домашньої сметани, слідуючи покроковому рецепту, на вибір в йогуртниці, мультиварці або в каструлі.
Як зробити сир в домашніх умовах Содержание Відео-рецепт Покроковий рецепт приготування домашнього сиру в каструлі. Покроковий рецепт приготування домашнього сиру…
Як зробити кефір вдома Як приготувати домашній кефір Приготувати кефір в домашніх умовах дуже просто – знадобиться молоко, закваска і…
Як зробити ряженку вдома Приготування ряжанки 1. Підігрійте пряжене молоко до температури + 38-42 °C. Щоб перевірити температуру без термометра,…