Як зробити сметану в домашніх умовах

Як приготувати домашню сметану

Як зробити сметану вдома

1. Підігрійте 1-3 літри вершків 10%, 15% або 20% жирності до t 35-42ºC.

Як зробити сметану вдома

2. Додайте у вершки будь-яку закваску з асортименту Good Food.

Крім закваски Сир / Творог і перемішайте.

Як зробити сметану вдома

3. Укутайте посуд з молоком в покривало.

Це допоможе зберегти тепло. Або використовуйте мультиварку чи йогуртницю згідно з інструкцією. Залиште на 8-12 годин.

Як зробити сметану вдома

4. Перевірте готовність. 

Переконайтеся, що сметана стала густою. Якщо ні – залиште її ще на 2-3 години.

Після того як сметана стала густою, покладіть її у холодильник ще на 3-4 години. Зберігайте сметану у холодильнику не більше 5 днів.

Популярні закваски

Читайте також

Як зробити сир в домашніх умовах

Як зробити сир в домашніх умовах Содержание Відео-рецепт Покроковий рецепт приготування домашнього сиру в каструлі. Покроковий рецепт приготування домашнього сиру…

Як зробити кефір вдома

Як зробити кефір вдома Як приготувати домашній кефір Приготувати кефір в домашніх умовах дуже просто – знадобиться молоко, закваска і…

Як зробити ряженку вдома

Як зробити ряженку вдома Приготування ряжанки 1. Підігрійте пряжене молоко до температури + 38-42 °C. Молоко повинно бути тепліше температури…

0
0
Ваш кошик порожній