Як вибрати молоко для йогурту
Все що потрібно знати при виборі молока для йогурту
1. Підігрійте молоко до t + 38-42 ° C.
Молоко повинно бути тепліше температури тіла, при цьому не дуже гарячим. Якщо ви використовуєте домашнє молоко або пастеризоване – прокип’ятіть його і залиште на деякий час, щоб воно охолонуло до зазначеної температури.
.
2. Додайте закваску в молоко і перемішайте ложкою.
Ложку і посуд для приготування бажано обдати окропом.
3. Укутайте посуд з молоком в покривало.
Використання покривала допоможе зберегти тепло. Залиште на 7-9 годин. Чим довше йогурт готується, тим щільнішим він стає. Молоко із сої, мигдалю, або будь-якої іншої рослини потребує більше часу на ферментацію.
4. Перевірте готовність.
Переконайтеся, що йогурт став густим. Якщо ні, то потрібно залишити йогурт на ферментації ще на 2-3 години.
Після того як йогурт став густим, покладіть його у холодильник на дозрівання ще на 3-4 години. Зберігайте йогурт у холодильнику не більше 5 днів.
Все що потрібно знати при виборі молока для йогурту
Перезаквашування Як з готового йогурту приготувати новий 1. Підігрійте 1-3 літра молока до t + 38-42 ° C. Молоко повинно…
З кожним роком все більше людей віддають перевагу домашнім продуктам над магазинними