Як зробити йогурт вдома

Відео-рецепт

Як приготувати йогурт в кастрюлі

Як зробити йогурт вдома

1. Доведіть 1-3 літри молока до t + 42°C.

Щоб перевірити температуру без термометра, капніть краплю молока на зап’ястя, воно повинно бути майже гарячим, але не обпікати шкіру.

Якщо ви використовуєте домашнє молоко або пастеризоване – прокип’ятіть його і остудіть до зазначеної температури.

Як зробити йогурт вдома

2. Додайте закваску в молоко та розмішайте.

Ложку і посуд для приготування бажано обдати окропом.

Загорніть каструлю / банку в теплу ковдру (не тонку). Залиште молоко ферментуватись. Час ферментації для 1 літра – 8-12 годин. Для 3 літрів – 12-20 годин.

Як зробити йогурт вдома

3. Готовність йогурту перевіряється за консистенцією. Йогурт має бути густим.

Якщо після 8-12 годин йогурт не загус:

  • Якщо він теплий, залиште його ферментуватися ще 2 години і знову перевірте готовність та густоту.
  • Якщо охолов, підігрійте його, додавши гараче молоко, зануривши каструлю в гарячу воду або в духовці при t 40-50 °C. Потім знову укутайте в ковдру і залиште на 3-4 години.
Як зробити йогурт вдома

4. Покладіть йогурт у холодильник для охолодження на 5-8 годин.

У холодильнику йогурт дозріє і стане густішим на 10-15%. Наявність невеликої кількості сироватки – є нормою. Вона зникне при дозріванні йогурту в холодильнику.

Після дозрівання в вашому пробіотичному йогурті повинна стояти ложка. Зберігайте його в холодильнику не більше 5 днів. Саме стільки живуть корисні бактерії в йогурті.

Популярні закваски

Читайте також

Висновки клінічного дослідження про лікування дисбактеріозу закваскою Симбіотик

Передумовою дисбактеріозу є зменшення кількості живих корисних бактерій в мікрофлорі

Перезаквашування

Перезаквашування Як з готового йогурту приготувати новий 1. Підігрійте 1-3 літра молока до t +42°C. Молоко повинно бути майже гарячим. …

Євген Клопотенко рекомендує закваски ТМ Good Food

З кожним роком все більше людей віддають перевагу домашнім продуктам над магазинними

0
0
Ваш кошик порожній