Висновки клінічного дослідження про лікування дисбактеріозу закваскою Симбіотик
Передумовою дисбактеріозу є зменшення кількості живих корисних бактерій в мікрофлорі
1. Підігрійте молоко до t + 38-42 ° C.
Молоко повинно бути тепліше температури тіла, при цьому не дуже гарячим. Якщо ви використовуєте домашнє молоко або пастеризоване – прокип’ятіть його і залиште на деякий час, щоб воно охолонуло до зазначеної температури.
.
2. Додайте закваску в молоко і перемішайте ложкою.
Ложку і посуд для приготування бажано обдати окропом.
3. Укутайте посуд з молоком в покривало.
Використання покривала допоможе зберегти тепло. Залиште на 6-12 годин. Чим довше йогурт готується, тим щільнішим він стає.
4. Перевірте готовність.
Переконайтеся, що йогурт став густим. Якщо ні, то потрібно залишити йогурт на ферментації ще на 2-3 години.
Після того як йогурт став густим, покладіть його у холодильник на дозрівання ще на 3-4 години. Зберігайте йогурт у холодильнику не більше 5 днів.
Готувати домашній йогурт дуже просто. Мінімум зусиль і більш прогнозований результат забезпечать йогуртниця або мультиварка, але і без спеціальної техніки можна приготувати йогурт в домашніх умовах. Нам знадобитися молоко, закваска улюбленого йогурту Good Food та каструля..
Перш ніж перейти до покрокового рецепту як зробити йогурт в каструлі, давайте згадаємо головні чинники успішного приготування домашнього йогурту із закваски:
Каструля підійде будь-яка, в якій можна закип’ятити молоко. Але рекомендуємо вибирати керамічну, з жаростійкого скла або каструлю з товстим дном – такі каструлі будуть краще зберігати необхідну температуру..
Вибір і підготовка молока важливі фактори в процесі приготування йогурту в домашніх умовах. Детально «Як вибрати молоко для йогурту?» читайте в нашому блозі. А якщо коротко, то:
Стерилізація: в каструлю, яку плануєте використовувати, покладіть ложку (вона потрібна, щоб змішати молоко і закваску) і налийте окріп з чайника. Нехай все постоїть 2-3 хвилини в окропі. Для стерилізації цього достатньо.
Якщо використовуєте керамічну або скляну каструлі, не забувайте, що вони можуть тріснути від великих перепадів температур. Перш ніж лити в них окріп, підігрійте їх під струменем теплої води.
Акуратно, щоб не обпектися, зливаємо воду з каструлі і приступаємо до закваски.
З’єднуємо молоко і закваску.
Якщо ви використовуєте НЕ ультрапастеризоване молоко, його необхідно прокип’ятити і дати охолонути до 38-40°С. У тепле молоко висипаємо вміст з пакетика з закваскою Good Food. Перемішуємо ложкою секунд 30-ть. Накриваємо кришкою.
Ультрапастеризоване молоко переливаємо в каструлю і підігріваємо до 40°С-42С градуси. Бажано мати термометр, але можна і «визначити пальцем», як описано вище.
Додаємо в тепле молоко закваску, перемішуємо, накриваємо кришкою.
Забезпечуємо температурні умови для сквашування.
Найпростіший варіант і, мабуть, доступний всім – гарненько укутати каструлю з молоком і закваскою. Загорніть її в ковдру, зимову куртку або у саму теплу ковдру і залиште на 6-12 годин.
Інші варіанти дуже залежать від індивідуальних умов та, іноді, від пори року. Визначте найтепліше місце у вашому будинку:
Як зрозуміти, що йогурт в каструлі готовий? Вміст має ставати густим і щільним, з глянцевою поверхнею, допустимо поява сироватки на поверхні.
Оптимальний час для заквашування йогурту рекомендуємо підбирати індивідуально, але не менше 6-ти і не більше 12-ти годин.
Розливаємо свіжий йогурт з каструлі по попередньо простерилізованих порційних ємностях (можна взяти півлітрові банки, баночки з-під дитячого харчування, гірчиці або хрону). Закриваємо наш йогурт кришками і ставимо в холодильник на дозрівання. Вживати можна після охолодження через 4-5 годин. Зберігати готовий йогурт на заквасці Good Food в холодильнику можна до 5-ти днів.
Не рекомендуємо зберігати готовий йогурт в каструлі.
Передумовою дисбактеріозу є зменшення кількості живих корисних бактерій в мікрофлорі
Перезаквашування Як з готового йогурту приготувати новий 1. Підігрійте 1-3 літра молока до t + 38-42 ° C. Молоко повинно…
З кожним роком все більше людей віддають перевагу домашнім продуктам над магазинними