Висновки клінічного дослідження про лікування дисбактеріозу закваскою Симбіотик
Передумовою дисбактеріозу є зменшення кількості живих корисних бактерій в мікрофлорі
1. Доведіть 1-3 літри молока до t + 42°C.
Щоб перевірити температуру без термометра, капніть краплю молока на зап’ястя, воно повинно бути майже гарячим, але не обпікати шкіру.
Якщо ви використовуєте домашнє молоко або пастеризоване – прокип’ятіть його і остудіть до зазначеної температури.
2. Додайте закваску в молоко та розмішайте.
Ложку і посуд для приготування бажано обдати окропом.
Загорніть каструлю / банку в теплу ковдру (не тонку). Залиште молоко ферментуватись. Час ферментації для 1 літра – 8-12 годин. Для 3 літрів – 12-20 годин.
3. Готовність йогурту перевіряється за консистенцією. Йогурт має бути густим.
Якщо після 8-12 годин йогурт не загус:
4. Покладіть йогурт у холодильник для охолодження на 5-8 годин.
У холодильнику йогурт дозріє і стане густішим на 10-15%. Наявність невеликої кількості сироватки – є нормою. Вона зникне при дозріванні йогурту в холодильнику.
Після дозрівання в вашому пробіотичному йогурті повинна стояти ложка. Зберігайте його в холодильнику не більше 5 днів. Саме стільки живуть корисні бактерії в йогурті.
Готувати домашній йогурт дуже просто. Мінімум зусиль і більш прогнозований результат забезпечать йогуртниця або мультиварка, але і без спеціальної техніки можна приготувати йогурт в домашніх умовах. Вам знадобитися молоко, закваска улюбленого йогурту Good Food та каструля..
Перш ніж перейти до покрокового рецепту як зробити йогурт в каструлі, давайте згадаємо головні чинники успішного приготування домашнього йогурту із закваски:
Каструля підійде будь-яка, в якій можна закип'ятити молоко.
Вибір і підготовка молока важливі фактори в процесі приготування йогурту в домашніх умовах. Детально «Як вибрати молоко для йогурту?» читайте в нашому блозі. А якщо коротко, то:
Стерилізація: в каструлю, яку плануєте використовувати, покладіть ложку (вона потрібна, щоб змішати молоко і закваску) і налийте окріп з чайника. Для стерилізації цього достатньо.
Якщо ви використовуєте НЕ ультрапастеризоване молоко, його необхідно прокип'ятити і дати охолонути до + 42 ° С. У тепле молоко додайте вміст з пакетика з закваскою Good Food. Перемішайте і накрийте кришкою.
Ультрапастеризоване молоко перелийте в каструлю і підігрійте до + 42 ° С. Додайте в тепле молоко закваску, перемішайте, накрийте кришкою.
Забезте температурні умови для сквашування.
Найпростіший варіант і, мабуть, доступний всім – гарненько укутати каструлю з молоком і закваскою. Загорніть її в ковдру, зимову куртку або у саму теплу ковдру і залиште на 8-12 годин.
Як зрозуміти, що йогурт в каструлі готовий? Вміст має ставати густим і щільним, з глянцевою поверхнею, допустимо поява сироватки на поверхні. Сироватка – це частина норми, вона майже повністю зникає при дозріванні в холодильнику. Якщо її злити, йогурт буде більш густим.
Якщо після 8-12 годин йогурт не загус:
Фактори, що впливають на час приготування:
Після ферментації йогурт можна поставити в холодильник. У холодильнику він дозріває і стає густішим протягом наступної доби. Після дозрівання в вашому домашньому йогурті повинна стояти ложка.
Зберігайте йогурт в холодильнику не більше 5 днів. Саме стільки живуть корисні бактерії в йогурті.
Ми не рекомендуємо йогурт переливати або перемішувати, розмішування і переливання розбиває згусток.
Передумовою дисбактеріозу є зменшення кількості живих корисних бактерій в мікрофлорі
Перезаквашування Як з готового йогурту приготувати новий 1. Підігрійте 1-3 літра молока до t +42°C. Молоко повинно бути майже гарячим. …
З кожним роком все більше людей віддають перевагу домашнім продуктам над магазинними