Як зробити йогурт вдома

Відео-рецепт

Як приготувати йогурт в кастрюлі

Як зробити йогурт вдома

1. Додайте закваску в молоко t+42°C.

Молоко повинно бути майже гарячим. 

Щоб перевірити температуру, капніть краплю на зап'ястя, має відчуватись, що молоко гаряче, але не опікає шкіру.

Якщо ви використовуєте домашнє молоко або пастеризоване – прокип'ятіть його і залиште на деякий час, щоб воно охолонуло до зазначеної температури.

Як зробити йогурт вдома

2. Додайте закваску в молоко і перемішайте ложкою.

Ложку і посуд для приготування обдайте окропом для стерилізації.

Як зробити йогурт вдома

3. Загорніть посуд з молоком у теплу ковдру, щоб зберегти тепло на 8-12 годин. 

Не тонку і не рушник, щоб зберегти молоко теплим 8-12 годин або до ранку.

Як зробити йогурт вдома

4. Перевірте готовність.

Готовність перевіряється за консистенцією. Після ферментації в ньому ще не має стояти ложка, але він має бути густішим за питний йогурт.

Якщо йогурт через 8-12 годин не густий, а молоко ще тепле, залиште його ще на 2 години і знову перевірте готовінсть.

Якщо молоко охололо, підігрійте його у духовці при 40-50 градусах або, опустивши у гарячу воду. І потім знову загорніть у ковдру.

Йогурт дозріє через 2-4 години. Чим довше йогурт готується, тим щільнішим він стає, але і з більш вираженою кислінкою.

Наявність невеликої кількості сироватки – є нормою. Вона зникне при дозріванні йогурту у холодильнику.

Йогурт можна відразу після ферментації, ще теплим. Або покласти у холодильник на дозрівання.

В холодильнику він дозріває і стає густішим протягом наступної доби. Після дозрівання у вашому пробіотичному йогурті має стояти ложка 🙂 

Зберігайте йогурт у холодильнику не більше 5 днів. Саме стільки живуть корисні бактерії в йогурті.

Популярні закваски

Читайте також

Висновки клінічного дослідження про лікування дисбактеріозу закваскою Симбіотик

Передумовою дисбактеріозу є зменшення кількості живих корисних бактерій в мікрофлорі

Перезаквашування

Перезаквашування Як з готового йогурту приготувати новий 1. Підігрійте 1-3 літра молока до t +42°C. Молоко повинно бути майже гарячим. …

Євген Клопотенко рекомендує закваски ТМ Good Food

З кожним роком все більше людей віддають перевагу домашнім продуктам над магазинними

0
0
Ваш кошик порожній