Як зробити йогурт з рослинного молока

Приготування йогурту з рослинного молока

Як зробити йогурт з рослинного молока

1. 

Йогурт на соєвому молоці готується також, як і на коров’ячому.

В інше рослинне молоко для того, щоб йогурт вийшов густим, потрібно додати на 1 літр молока 4 грами агар-агар або 40 грам кукурудзяного крохмалю або 40 грам крохмалю тапиоки.

Як зробити йогурт з рослинного молока

2. Підігрійте молоко до t +42°C.

Щоб перевірити температуру без термометра, капніть краплю молока на зап’ястя, воно повинно бути майже гарячим, але не обпікати шкіру.

Ложку і посуд для приготування бажано обдати окропом.

Як зробити йогурт з рослинного молока

3. Додайте закваску для йогурту до молока. 

Перемішайте молоко і закваску. 

Загорніть каструлю/банку в теплу ковдру (не тонку). Або скористайтеся йогуртницею чи мультиваркою відповідно до інструкції. 

Залиште молоко ферментуватись. Час ферментації для 1 літра – 8-12 годин. Для 3 літрів – 12-20 годин. 

Як зробити йогурт з рослинного молока

4. Покладіть йогурт у холодильник для охолодження на 5-8 годин.

У холодильнику йогурт дозріє і стане густішим на 10-15%. Наявність невеликої кількості сироватки – є нормою. Вона зникне при дозріванні йогурту в холодильнику.

Після дозрівання в вашому пробіотичному йогурті повинна стояти ложка. Зберігайте його в холодильнику не більше 5 днів. Саме стільки живуть корисні бактерії в йогурті.

Популярні закваски

Читайте також

Як схуднути після пологів

Як схуднути без стресу після пологів. Розберемося в рекомендаціях, які безпосередньо радять спеціалісти з ГВ та дієтологи

5 причин додати йогурти-пробіотики в свій раціон

Йогурт-пробіотик — це кисломолочний продукт, в якому живуть корисні бактерії

Який пробіотик краще при прийомі антибіотиків і як його знайти

Чим більше корисних бактерій в пробіотику — тим краще

0
0
Ваш кошик порожній