Як зробити йогурт з рослинного молока

Приготування йогурту з рослинного молока

1. Візьміть півсклянки молока і додайте 5 грам агар-агару.

Помішуючи підігрійте молоко, не доводячи до кипіння, поки агар-агар не розчиниться.
Додавати агар-агар потрібно в усі види рослинного молока крім соєвого. Йогурт на соєвому молоці готується так само, як і на коров’ячому..

2. Підігрійте 1-3 літра молока до t + 38-42 ° C.

Молоко повинно бути тепліше температури тіла, при цьому не дуже гарячим. Якщо ви використовуєте домашнє молоко або пастеризоване – прокип’ятіть його і залиште на деякий час, щоб воно охолонуло до зазначеної температури.

3. Додайте молоко з агар-агар та закваску до решти молока. 

Перемішайте молоко та закваску

Ложку і посуд для приготування бажано обдати окропом.

4. Укутайте посуд з молоком в покривало.

Це допоможе зберегти тепло. Або використовуйте мультиварку чи йогуртницю згідно з інструкцією. Залиште на 8-12 годин.

Покрокова інструкція як приготувати йогурт з рослинного молока

Крок 1

Візьміть півсклянки молока і додайте 5 грам агар-агару. Помішуючи підігрійте молоко, не доводячи до кипіння, поки агар-агар не розчиниться.

Додавати агар-агар потрібно в усі види рослинного молока крім соєвого. Йогурт на соєвому молоці готується так само, як і на коров’ячому. Детальніше за посиланням.

Крок 2

Додайте молоко з агар-агар до решти молока і перемішайте.

Крок 3

Перевірте, щоб температура молока була:

  • 30-40 градусів, якщо готуєте в йогуртниці або мультиварці
  • 38-42 градуси, якщо готуєте в каструлі. Це дуже тепле, майже гаряче молоко. Перевірте за допомогою термометра або капнув на зап’ястя, молоко має бути відчутно теплим, але не гарячим.

Якщо молоко прохолодне – підігрійте його, якщо гаряче – дайте йому охолонути до зазначеної вище температури.

Крок 4

Додайте в молоко закваску Good Food і розмішайте.

Крок 5

Розлийте по баночках, якщо готуєте в йогуртниці або мультиварці, і залиште на 8-12 годин.

Якщо готуєте в каструлі – загорніть її в теплу ковдру (не тонку і не рушник), залиште на 8-12 годин.

Смачного!

Рекомендуемые закваски

Читайте також

Як схуднути після пологів

Як схуднути без стресу після пологів. Розберемося в рекомендаціях, які безпосередньо радять спеціалісти з ГВ та дієтологи

5 причин додати йогурти-пробіотики в свій раціон

Йогурт-пробіотик — це кисломолочний продукт, в якому живуть корисні бактерії

Який пробіотик краще при прийомі антибіотиків і як його знайти

Чим більше корисних бактерій в пробіотику — тим краще

0
0
Ваш кошик порожній