Як зробити йогурт з рослинного молока

Приготування йогурту з рослинного молока

Як зробити йогурт з рослинного молока

1. Візьміть півсклянки молока і додайте 5 грам агар-агару.

Помішуючи доведіть молоко до кипіння, поки агар-агар не розчиниться. Кип’ятіть 2 хвилини.

Додавати агар-агар потрібно в усі види рослинного молока крім соєвого. Йогурт на соєвому молоці готується так само, як і на коров’ячому.

Додайте гаряче молоко з агар-агаром до 850 мл молока, що залишилось.

При поєднанні гарячого молока з холодним, воно має приблизитись до температури 42 градуси.

Якщо молоко буде холоднішим за 42 градуси, підігрійте його до цієї температури.

Як зробити йогурт з рослинного молока

2. Додайте закваску в молоко і помішайте

Додайте 0,5 г ванільного цукру.

Як зробити йогурт з рослинного молока

3. Загорніть в теплу ковдру/постевте в мультиварку/йогуртницю або духовку на 40 градусів на 8-12 годин. 

Готовність перевіряйте за консистенцією. Йогурт має консистенцію пудингу. 

Як зробити йогурт з рослинного молока

4. Приберіть у холодильник на 5-8 годин для завершення ферментаціїє

Додайте пісні топінги за смаком: мед, варення, мармелад, пісне печиво, ягоди, горіхи, фрукти, сухофрукти

Покрокова інструкція як приготувати йогурт з рослинного молока

Крок 1

Візьміть півсклянки молока і додайте 5 грам агар-агару. Помішуючи підігрійте молоко, не доводячи до кипіння, поки агар-агар не розчиниться.

Додавати агар-агар потрібно в усі види рослинного молока крім соєвого. Йогурт на соєвому молоці готується так само, як і на коров'ячому. Детальніше за посиланням.

Крок 2

Додайте молоко з агар-агар до решти молока і перемішайте.

Крок 3

Перевірте, щоб температура молока була:

  • 30-40 градусів, якщо готуєте в йогуртниці або мультиварці
  • 38-42 градуси, якщо готуєте в каструлі. Це дуже тепле, майже гаряче молоко. Перевірте за допомогою термометра або капнув на зап'ястя, молоко має бути відчутно теплим, але не гарячим.

Якщо молоко прохолодне – підігрійте його, якщо гаряче – дайте йому охолонути до зазначеної вище температури.

Крок 4

Додайте в молоко закваску Good Food і розмішайте.

Крок 5

Розлийте по баночках, якщо готуєте в йогуртниці або мультиварці, і залиште на 8-12 годин.

Якщо готуєте в каструлі – загорніть її в теплу ковдру (не тонку і не рушник), залиште на 8-12 годин.

Смачного!

Рекомендуемые закваски

Читайте також

Як схуднути після пологів

Як схуднути без стресу після пологів. Розберемося в рекомендаціях, які безпосередньо радять спеціалісти з ГВ та дієтологи

5 причин додати йогурти-пробіотики в свій раціон

Йогурт-пробіотик — це кисломолочний продукт, в якому живуть корисні бактерії

Який пробіотик краще при прийомі антибіотиків і як його знайти

Чим більше корисних бактерій в пробіотику — тим краще

0
0
Ваш кошик порожній