Як приготувати наріне

Як зробити наріне вдома

Як зробити наріне

1. Підігрійте 1-3 літра молока до t +38-42°C.

Молоко повинно бути майже гарячим. 

Щоб перевірити температуру, капніть краплю на зап’ястя, має відчуватись, що молоко гаряче, але не опікає шкіру.

Якщо ви використовуєте домашнє молоко або пастеризоване – прокип’ятіть його і залиште на деякий час, щоб воно охолонуло до зазначеної температури.

Як зробити наріне

2. Додайте закваску в молоко і перемішайте ложкою.

Ложку і посуд для приготування бажано обдати окропом

Як зробити наріне

3. Укутайте посуд з молоком в теплу ковдру. 

Це допоможе зберегти тепло. Або використовуйте мультиварку чи йогуртницю згідно з інструкцією. Залиште на 8-12 годин.

Як зробити наріне

4. Перевірте готовність.

Переконайтеся, що йогурт-наріне став густим. Якщо ні, залиште йогурт на ферментації ще на 2-3 години.

Після того як йогурт-наріне став густим, покладіть його у холодильник на дозрівання ще на 5-8 години. Зберігайте йогурт у холодильнику не більше 5 днів.

Популярні закваски

Читайте також

Як зробити кефір вдома

Як зробити кефір вдома Як приготувати домашній кефір Приготувати кефір в домашніх умовах дуже просто – знадобиться молоко, закваска і…

Як зробити ряженку вдома

Як зробити ряженку вдома Приготування ряжанки 1. Підігрійте пряжене молоко до температури + 38-42 °C. Щоб перевірити температуру без термометра,…

Як зробити сир в домашніх умовах

Як зробити сир в домашніх умовах Содержание Відео-рецепт Покроковий рецепт приготування домашнього сиру в каструлі. Покроковий рецепт приготування домашнього сиру…

0
0
Ваш кошик порожній