Як приготувати наріне

Як зробити наріне вдома

1. Підігрійте 1-3 літра молока до t + 38-42 ° C.

Молоко повинно бути тепліше температури тіла, при цьому не дуже гарячим. Якщо ви використовуєте домашнє молоко або пастеризоване – прокип’ятіть його і залиште на деякий час, щоб воно охолонуло до зазначеної температури.

2. Додайте закваску в молоко і перемішайте ложкою.

Ложку і посуд для приготування бажано обдати окропом

3. Укутайте посуд з молоком в покривало.

Це допоможе зберегти тепло. Або використовуйте мультиварку чи йогуртницю згідно з інструкцією. Залиште на 8-12 годин.

4. Перевірте готовність.

Переконайтеся, що йогурт-наріне став густим. Якщо ні, то потрібно залишити йогурт на ферментації ще на 2-3 години.

Після того як йогурт-наріне став густим, покладіть його у холодильник на дозрівання ще на 3-4 години. Зберігайте йогурт у холодильнику не більше 5 днів.

Популярні закваски

Читайте також

Як зробити кефір вдома

Як зробити кефір вдома Як приготувати домашній кефір Приготувати кефір в домашніх умовах дуже просто – знадобиться молоко, закваска і…

Як зробити ряженку вдома

Як зробити ряженку вдома Приготування ряжанки 1. Підігрійте пряжене молоко до температури + 38-42 °C. Молоко повинно бути тепліше температури…

Як зробити сир в домашніх умовах

Як зробити сир в домашніх умовах Содержание Відео-рецепт Покроковий рецепт приготування домашнього сиру в каструлі. Покроковий рецепт приготування домашнього сиру…

0
0
Ваш кошик порожній