Як зробити кефір вдома
Як зробити кефір вдома Як приготувати домашній кефір Приготувати кефір в домашніх умовах дуже просто – знадобиться молоко, закваска і…
1. Підігрійте 1-3 літра молока до t +38-42°C.
Молоко повинно бути майже гарячим.
Щоб перевірити температуру, капніть краплю на зап’ястя, має відчуватись, що молоко гаряче, але не опікає шкіру.
Якщо ви використовуєте домашнє молоко або пастеризоване – прокип’ятіть його і залиште на деякий час, щоб воно охолонуло до зазначеної температури.
2. Додайте закваску в молоко і перемішайте ложкою.
Ложку і посуд для приготування бажано обдати окропом
3. Укутайте посуд з молоком в теплу ковдру.
Це допоможе зберегти тепло. Або використовуйте мультиварку чи йогуртницю згідно з інструкцією. Залиште на 8-12 годин.
4. Перевірте готовність.
Переконайтеся, що йогурт-наріне став густим. Якщо ні, залиште йогурт на ферментації ще на 2-3 години.
Після того як йогурт-наріне став густим, покладіть його у холодильник на дозрівання ще на 5-8 години. Зберігайте йогурт у холодильнику не більше 5 днів.
Приготування Наріне із закваски нічим не відрізняється від процесу приготування будь-якого з йогуртів Good Food. Отже, візьміть молоко, закваску Наріне Good Food і оберіть ваш спосіб приготування наріне.
Покрокові рецепти приготування йогурту в йогуртниці, мультиварці, каструлі читайте в статтях:
Як зробити кефір вдома Як приготувати домашній кефір Приготувати кефір в домашніх умовах дуже просто – знадобиться молоко, закваска і…
Як зробити ряженку вдома Приготування ряжанки 1. Підігрійте пряжене молоко до температури + 38-42 °C. Щоб перевірити температуру без термометра,…
Як зробити сир в домашніх умовах Содержание Відео-рецепт Покроковий рецепт приготування домашнього сиру в каструлі. Покроковий рецепт приготування домашнього сиру…