Як зробити йогурт вдома
Як зробити йогурт вдома Зміст Відео-рецепт від Євгена Клопотенко. Приготування йогурту в кастрюлі. Приготування йогурту в мультиварці. Приготування йогурту в…
1. Підігрійте 1-3 літра молока до t + 38-42 ° C.
Молоко повинно бути тепліше температури тіла, при цьому не дуже гарячим. Якщо ви використовуєте домашнє молоко або пастеризоване – прокип’ятіть його і залиште на деякий час, щоб воно охолонуло до зазначеної температури.
2. Додайте закваску в молоко і перемішайте ложкою.
Ложку і посуд для приготування бажано обдати окропом
3. Укутайте посуд з молоком в покривало.
Це допоможе зберегти тепло. Або використовуйте мультиварку чи йогуртницю згідно з інструкцією. Залиште на 8-12 годин.
4. Перевірте готовність.
Переконайтеся, що йогурт-наріне став густим. Якщо ні, то потрібно залишити йогурт на ферментації ще на 2-3 години.
Після того як йогурт-наріне став густим, покладіть його у холодильник на дозрівання ще на 3-4 години. Зберігайте йогурт у холодильнику не більше 5 днів.
Як зробити йогурт вдома Зміст Відео-рецепт від Євгена Клопотенко. Приготування йогурту в кастрюлі. Приготування йогурту в мультиварці. Приготування йогурту в…
Як зробити йогурт в йогуртниці Відео-рецепт Як приготувати йогурт в йогуртниці 1. Додайте закваску в молоко і перемішайте ложкою. Ложку…
Як зробити йогурт в мультиварці Як приготувати йогурт в мультиварці 1. Додайте закваску в молоко і перемішайте ложкою. Ложку і…